· · Коментари: 0
ХИГИЈЕНА

6 НАЧИНА ДА СЕ ОЧИСТИТЕ КАДА НЕМА ВОДЕ: Уље каранфилића ћете сигурно желети да имате при руци

Бити чист је стварно добар осећај; то је подизач морала и неопходна је за здравље, али шта се дешава ако имате мало или нимало воде, а и даље желите, или треба, да будете чисти

1647333861_soil-g042eb05b2_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Постоје и други начини да будете чисти без воде и о томе ћемо данас причати.

Сува купка

Ово је производ који не захтева воду, али ће вас очистити. Гел утрљате по телу, затим га истрљате рукама и прљавштина се скида са њим. Постоји неколико различитих верзија овог производа. Згодно је имати га у торби, поготово ако идете на дужи пут, али због цене, то није нешто од чега бисте желели да зависите осим у крајњој линији.

Прочитајте још: "КАДА СЕ ВРЕМЕ МЕЊА, ХОДАЈТЕ БОСИ": Доктор Несторовић открио због чега је то одлично за организам

Постоји и неколико сувих шампона који би служили истој сврси, али опет, то није нешто што бисте желели дугорочно да користите због проблема са складиштењем и трошковима. На крају би понестало и шта онда?

Алкохол

Алкохол ослобађа мириса и ефикасан је као дезинфекционо средство, али то није нешто што желите да редовно користите на својој кожи. Алкохолна марамица ће дезодорисати ваше пазухе и дезинфиковати руке, али то је отприлике једини разлог зашто бисте желели да је користите директно. Међутим, може се користити у домаћим средствима за чишћење.

Старомодни прах за зубе састојао се од соде бикарбоне и соли

Користите локални поток, реку или рибњак

Повремено се морате купати стварном водом. Ако немате много свеже воде, не желите да је трошите на купање. Ако ћете се купати у локалним водама, уверите се да користите потпуно природне производе који неће оштетити животну средину или је контаминирати.

Фото: Пиксабеј

Брашно, кукурузно брашно, сода бикарбона

Ова комбинација је одлична за одмашћивање ваше косе. Брашно делује тако да апсорбује масноћу, кукурузно брашно помаже у рибању прљавштине са вашег власишта док апсорбује више масти, а сода бикарбона помаже у дезодорисању и апсорбовању масти.

Чишћење концем је такође изузетно важно. Можда чак и важније од четкања. Ако немате зубни конац, користите било који конац који имате на располагању

Ако имате тамну косу, додајте мало какао праха да постане тамнија како вам коса не би попримила сиву нијансу ако желите. Међутим, ако добро очешљате косу након што сте ово изрибали, а затим је протресли, вероватно нећете имати тај проблем.

Пудер за бебе

Постоји много употреба беби пудера осим да беба добро мирише, тако да је добар алат за држање. Беби пудер одлично упија масноћу из ваше косе. У ствари, може да остане без масноће до две недеље без прања ако га користите сваких неколико дана. Осим тога, то ће учинити да мирише добро.

За хитне случајеве
Добра је идеја да у свом комплету за хитне случајеве увек држите два стоматолошка предмета – орални антисептички гел и мало уља каранфилића јер отупљује бол. Пошто уље каранфилића има неколико медицинских употреба, требало би да га имате при руци.

Прање зуба без воде

Ово је вероватно један од најважнијих аспеката хигијене. Зубобоља је последња ствар која вам треба и ако дође до апсцеса, може вас буквално убити ако вам инфекција уђе у крвоток. Стога, чак и ако немате воду, и даље морате да бринете о својим зубима.

Увек можете користити своју четкицу за зубе чак и без воде. Ако имате мало соде бикарбоне, направите пасту од ње и користите је као пасту за зубе. Старомодни прах за зубе састојао се од соде бикарбоне и соли. Нема сјајан укус, али то можете побољшати ако додате мало цимета или згњечених листова менте. 

Чишћење концем је такође изузетно важно. Можда чак и важније од четкања. Ако немате зубни конац, користите било који конац који имате на располагању. Радите ово свакодневно или чак сваки пут када једете, посебно ако једете месо или било шта друго што би могло да вам се нађе између зуба и десни, јер је то један од главних разлога зашто настају апсцеси.

Прочитајте још: СТРУЧЊАК УПОЗОРАВА: Никада не треба пити воду са ЧЕСМЕ У КУПАТИЛУ ако живите у ОВАКВОЈ КУЋИ

Ако немате четкицу за зубе, можете да урадите као што су то радили стари људи и да жваћете крај штапића ( пазите да није отрован! ) док влакна не буду личила на четкицу, а затим га умочите у прах за зубе. Само жвакање штапића помоћи ће вам да очистите и зубе.

Ако само желите да освежите дах након што сте их очистили овим прахом за зубе не тако невероватног укуса, жваћите мало менте.

Ако имате добре савете о хигијени , поделите их са нама у одељку за коментаре испод!

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.