Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
навике

Да ли нас ИСПИЈАЊЕ КАФЕ заиста ДЕХИДРИРА? На шта би требало да обратимо пажњу

Истраживања кажу да просечно попијемо 3 шољице кафе дневно.. Ако сте склони да проводите више времена пијуцкајуц́и кафу уместо воде током дана, поставља се питање: Да ли нас кафа дехидрира?

1639147071_shutterstock_1922892512.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ево неколико начина да тачно схватите како ваша навика кафе утиче на ниво хидратације.

Свако ко редовно конзумира кафу или чај са кофеином ће развити толеранцију, а обична шољица кафе нема стварног значајног утицаја на укупан статус хидратације. Студије су показале да испијање две до четири шољице кафе има мали утицај на хидратацију код оних који редовно пију кафу.

Прочитајте још: ЈАКО ЛОША КОМБИНАЦИЈА: Ево зашто млеко не иде добро са кафом

Међутим, ово не значи да треба не треба да поведемо рачуна о уносу воде. Не дозволите да унос кофеина умањи ваш унос чистих течности као што је вода.

Свако другачије реагује на кофеин и има различите потребе за хидратацијом на основу својих пропорција, старости и колико вежба. Две шољице кафе могу имати мали утицај на једну особу, док ће друга осетити појачане ефекте. Имајте на уму да све шољице кафе немају једнак ниво кофеина. Најлакши начин је да обратите пажњу на то како се ваше тело осећа када попијете кафу јесте утицај на сан и физиолошке потребе, пише Реал Симпле.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas