Oglas
· · Komentari: 0
navike

Da li nas ISPIJANJE KAFE zaista DEHIDRIRA? Na šta bi trebalo da obratimo pažnju

Istraživanja kažu da prosečno popijemo 3 šoljice kafe dnevno.. Ako ste skloni da provodite više vremena pijuckajući kafu umesto vode tokom dana, postavlja se pitanje: Da li nas kafa dehidrira?

1639147071_shutterstock_1922892512.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Evo nekoliko načina da tačno shvatite kako vaša navika kafe utiče na nivo hidratacije.

Svako ko redovno konzumira kafu ili čaj sa kofeinom će razviti toleranciju, a obična šoljica kafe nema stvarnog značajnog uticaja na ukupan status hidratacije. Studije su pokazale da ispijanje dve do četiri šoljice kafe ima mali uticaj na hidrataciju kod onih koji redovno piju kafu.

Pročitajte još: JAKO LOŠA KOMBINACIJA: Evo zašto mleko ne ide dobro sa kafom

Međutim, ovo ne znači da treba ne treba da povedemo računa o unosu vode. Ne dozvolite da unos kofeina umanji vaš unos čistih tečnosti kao što je voda.

Svako drugačije reaguje na kofein i ima različite potrebe za hidratacijom na osnovu svojih proporcija, starosti i koliko vežba. Dve šoljice kafe mogu imati mali uticaj na jednu osobu, dok će druga osetiti pojačane efekte. Imajte na umu da sve šoljice kafe nemaju jednak nivo kofeina. Najlakši način je da obratite pažnju na to kako se vaše telo oseća kada popijete kafu jeste uticaj na san i fiziološke potrebe, piše Real Simple.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas