Oglas
· · Komentari: 0

JAKO LOŠA KOMBINACIJA: Evo zašto mleko ne ide dobro sa kafom

Šta ima loše u jednom kapućinu?

1639141429_shutterstock_285239240.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pojedine namirnice prave najbolje kombinacije ikada i što se zdravlja tiče i ukusa. Jogurt sa integralnim žitaricama za doručak i sir sa šunkom za večeru deo su vašeg svakodnevnog jelovnika? Pijete kafu s mlekom? Nakon što pročitate tekst, sledeći put biste ipak mogli da poručite kafu bez mleka.

U kapućinu, mleko pravi problem

Dodavanjem kafe u mleko, svakodnevno štetite zdravlju. Zbog čega treba piti odvojeno ove dve namirnice? Kravlje mleko je veoma kiselo, može da stvara sekret i sluz, i obično je puno hormona i antibiotika. I to nije sve - ono se veoma teško vari.

Pročitajte još: 4 ZDRAVSTVENE PREDNOSTI SPIRULINE: Niskokaloričan prah PUN kalcijuma, gvožđa i vitamina B

Alternative

Ukoliko želite da dodajete mleko životinjskog porekla, bolje bi bilo da se odlučite za kozje ili ovčje mleko, jer je tolerancija na njega veća i manje se obrađuje. Najbolje bi vam bilo da se odlučite za neko biljnog porekla kao što je kokosovo ili sojino mleko.

Pored svega toga, postoji i etička dilema oko ispijanja mleka koju mnogi vegetarijanci i vegani ovih dana propagiraju. Kravlje mleko je namenjeno za odgoj teladi, dok je čovek jedina vrsta koja pije mleko druge vrste nakon što prestane da ga doji njegova majka.

Znači nije smak sveta, jer postoji rešenje. Sledeći put se opredelite za zdraviju varijantu kapućina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas