Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Да ли пијете ДОВОЉНО ВОДЕ? Ево првих знакова којима вам тело поручује да је дехидрирано...

Свакога дана неопходно је унети најмање два литра воде, али можда вашем телу треба и више од тога...

1621463562_Depositphotos_11205603_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Дехидратација организма може бити узрок бројних здравствених тегоба, али и компликованијих болести. Иако је сваки организам индивидуа за себе, без унета два литра течност на дневном нивоу не треба да тонемо у сан.

Вода је природна хидратантна крема за кожу

Прочитајте још: Ове магичне речи вам могу променити живот

Доносимо вам списак неких од најчешћих показатеља да ваше тело вапи за водом.

1. Чешће сте гладни. Особе које уносе довољно течности у тело дуже време се осећају ситима. Тако, уколико сте често гладни и стално бисте нешто грицкали, додатна чаша воде могла би вам помоћи.

Прочитајте још: Време је за МЛАДИ ЛУК: Стар је хиљадама година, а сва ЛЕКОВИТОСТ "лежи" у његовом ЗЕЛЕНОМ делу

2. Имате главобоље. Дехидрација може подстаћи појаву главобоља и мигрена. Ако вас главобоље често муче, могуће је да не пијете довољно воде. 

Иако сте се можда наспавали, ако нисте попили довољно воде осећаћете се тромо и уморно
Осећате жеђ
Иако се може чинити очитим, жеђ је први природни знак тела да треба да попијете додатну воду и то је знак да постоји одређени степен дехидратације. Када дође до дехидратације, долази до веће концентрације електролита због чега се јавља жеђ.

3. Имате затвор. Уколико не уносите довољно течности у тело, можете имати проблема са затвором. Вода помаже у целом пробавном процесу, укључујући и пражњење црева.

Прочитајте још: Тајна стара 5.000 година: Пар капи и бићете здрави целе године 

4. Кожа вам је сува. Вода је природна хидратантна крема за кожу. Ако приметите да вам је кожа сува, покушајте пити више воде јер ће то помоћи у хидратацији коже.

Прочитајте још: Чај од нане за лечење акни? Богат је антиоксидансима и бори се против бактеријских инфекција

5. Осећате се тромо. Иако сте се можда наспавали, ако нисте попили довољно воде осећаћете се тромо и уморно. Недостатак воде могу појачати збуњеност и умор, а смањити пажњу.

6. Промена боје урина. Нормална боја урина је бледо жута. Ако се боја промени и постане тамно жута, то је знак да треба да попијете још воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas