Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАВЛАКУША

ЈЕЗИВИ ТРЕНД у Србији! Избељивање зуба код козметичара: Стоматолог за Магазин објашњава колико то може бити опасно

Стоматолози упозоравају да коришћење ових услуга код нестручних лица може довести до трајних последица на зубима и у усној дупљи.

1623143975_Depositphotos_30021887_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Данас је поступак бељења зуба доступан и у козметичким салонима, па када одемо на третман лица можемо добити и услугу бељења зуба и уклањање каменца.

Колико овај поступак може бити опасан, односно, до чега може довести услуга нестручних лица у једној области, за Магазин Новости одјашњава стоматолог С.Д. 

- Сви желимо леп и бео осмех, али у последње време дешава се да се средства и стручност не бирају већ да желимо тренутно и брзо решење. Неадекватна примена средства за избељивање зуба лако може да доведе до оштећења здравља зуба - каже стоматолог.

Прочитајте још: Када дете има упалу уха родитељи дају антибиотик, а више помаже други лек

- Приликом бељења зуба користе се киселине, а уколико нису у правилној размери долази до оштећења зубне глеђи, а онда и до стварања каријеса који води до тога да нам је онда потребна поправка зуба - каже нам стоматолог С.Д и додаје - то је поступак који се учи и не можемо кратки курс поредити са вишегодишњим учењем на факултету.

Хемијским процесима, који се одвијају током бељења, долази до промене боје зуба, али уколико то не врши стручно лице, односно стоматолог, неадекватни поступци употребе киселине која се и иначе користи за бељење зуба долази до растварања глеђне решетке што доводи до кварова зуба, истиче стоматолог.

Зато је битно употребљавати само производе произвођача који су иза којих стоје вишегодишња клиничка испитивања, а то може гарантовати само стоматолог.

Прочитајте још: Шта се догоди са вашим телом када не пијете довољно воде?

Стога, размислите пре него што се одлучите на избељивање зуба на неки други начин, који није контролисан од стране стручног лица.

Стоматолог ће у току избељивања предузети све неопходне мере да заштити зубну глеђ од деловања киселина за избеливање.

Лажни доктори

У последње време све више је случајева лажних докторта који су се бавили естетским корекцијама и многе пацијенте довели до озбиљних здравствених и естетских проблема.

Клиника на Теразијама у којој је оперисао лажни пластични хирург, који има свега 23 године, је затворена након што су се незадовољни пацијенти пожалили инспекцији.

Овај хирург је по струци месар, а у послу му је помагала мајка по занимању цвећарка. Ординација је у центру града радила чак пет година.

Ухапшена Олгица Марковић

Недавно је ухапшена и Олгица Маринковић, власница салона у Београду због сумње да је извршила кривично дело неовлашћеног бављења одређеном делатношћу и тешких дела против здравља људи.

Како су домаћи медији раније писали, овај салон су на интернету рекламирале певачице Светлана Цеца Ражнатовић и њена ћерка Анастасија Ражнатовић. Певачица је демантовала ове наводе, тврдећи да је рекламирала једино масажу код ухапшене докторке.

- Цеца и Анастасија нису радиле никакве естетске захвате у том салону, нити било какво спаљивање коже на које се сада жале поједине девојке у медијима. Радиле су само мадеротерапију и то пре више од годину дана, а у тај салон су отишле на препоруку пријатељице  - рекао је Анастасијин портпарол за медије.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas