Oglas
· · Komentari: 0
NAVLAKUŠA

JEZIVI TREND u Srbiji! Izbeljivanje zuba kod kozmetičara: Stomatolog za Magazin objašnjava koliko to može biti opasno

Stomatolozi upozoravaju da korišćenje ovih usluga kod nestručnih lica može dovesti do trajnih posledica na zubima i u usnoj duplji.

1623143975_Depositphotos_30021887_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Danas je postupak beljenja zuba dostupan i u kozmetičkim salonima, pa kada odemo na tretman lica možemo dobiti i uslugu beljenja zuba i uklanjanje kamenca.

Koliko ovaj postupak može biti opasan, odnosno, do čega može dovesti usluga nestručnih lica u jednoj oblasti, za Magazin Novosti odjašnjava stomatolog S.D. 

- Svi želimo lep i beo osmeh, ali u poslednje vreme dešava se da se sredstva i stručnost ne biraju već da želimo trenutno i brzo rešenje. Neadekvatna primena sredstva za izbeljivanje zuba lako može da dovede do oštećenja zdravlja zuba - kaže stomatolog.

Pročitajte još: Kada dete ima upalu uha roditelji daju antibiotik, a više pomaže drugi lek

- Prilikom beljenja zuba koriste se kiseline, a ukoliko nisu u pravilnoj razmeri dolazi do oštećenja zubne gleđi, a onda i do stvaranja karijesa koji vodi do toga da nam je onda potrebna popravka zuba - kaže nam stomatolog S.D i dodaje - to je postupak koji se uči i ne možemo kratki kurs porediti sa višegodišnjim učenjem na fakultetu.

Hemijskim procesima, koji se odvijaju tokom beljenja, dolazi do promene boje zuba, ali ukoliko to ne vrši stručno lice, odnosno stomatolog, neadekvatni postupci upotrebe kiseline koja se i inače koristi za beljenje zuba dolazi do rastvaranja gleđne rešetke što dovodi do kvarova zuba, ističe stomatolog.

Zato je bitno upotrebljavati samo proizvode proizvođača koji su iza kojih stoje višegodišnja klinička ispitivanja, a to može garantovati samo stomatolog.

Pročitajte još: Šta se dogodi sa vašim telom kada ne pijete dovoljno vode?

Stoga, razmislite pre nego što se odlučite na izbeljivanje zuba na neki drugi način, koji nije kontrolisan od strane stručnog lica.

Stomatolog će u toku izbeljivanja preduzeti sve neophodne mere da zaštiti zubnu gleđ od delovanja kiselina za izbelivanje.

Lažni doktori

U poslednje vreme sve više je slučajeva lažnih doktorta koji su se bavili estetskim korekcijama i mnoge pacijente doveli do ozbiljnih zdravstvenih i estetskih problema.

Klinika na Terazijama u kojoj je operisao lažni plastični hirurg, koji ima svega 23 godine, je zatvorena nakon što su se nezadovoljni pacijenti požalili inspekciji.

Ovaj hirurg je po struci mesar, a u poslu mu je pomagala majka po zanimanju cvećarka. Ordinacija je u centru grada radila čak pet godina.

Uhapšena Olgica Marković

Nedavno je uhapšena i Olgica Marinković, vlasnica salona u Beogradu zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću i teških dela protiv zdravlja ljudi.

Kako su domaći mediji ranije pisali, ovaj salon su na internetu reklamirale pevačice Svetlana Ceca Ražnatović i njena ćerka Anastasija Ražnatović. Pevačica je demantovala ove navode, tvrdeći da je reklamirala jedino masažu kod uhapšene doktorke.

- Ceca i Anastasija nisu radile nikakve estetske zahvate u tom salonu, niti bilo kakvo spaljivanje kože na koje se sada žale pojedine devojke u medijima. Radile su samo maderoterapiju i to pre više od godinu dana, a u taj salon su otišle na preporuku prijateljice  - rekao je Anastasijin portparol za medije.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas