Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Šta se dogodi sa vašim telom kada ne pijete dovoljno vode?

Voda, biljni čaj i prirodni sokovi su najbolji izbor, ali da li je dovoljno da pijete samo kada ste žedni?

1622994547_voda.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Kako da znamo da smo uneli premalo tečnosti? Ovih 8 znakova ukazuju da bi trebalo da pijete više vode.

Pročitajte još: Pogrešno ste mislili: Mleko je odlično za holesterol, ali samo u OVOJ količini

Hidratantna krema ne pomaže

Ako primena normalne količine kreme ne poboljšava stanje vaše suve kože, trebalo bi da pijete više vode. Jer više tečnosti u organizmu, proizvodi dovoljno sebuma koji čuva vašu kožu glatkom.

Suva usta i lepljiv jezik


Sledeći put kada osećate ovaj simptom, znajte da vaše telo žudi za velikom čašom vode!

Glavobolja

Glavobolje su često znak dehidracije, dovoljan za snabdevanje vodom može čak dovesti do migrene. Izbegavajte slatkog pića sada bitno da se izvuku više vode telo još uvek.

Gojaznost

Unošenjem puno vode metabolizam se stimuliše i nema viška kilograma kilogrami! Nasuprot tome, stalna blaga dehidracija dovodi do snažnog osećanja gladi jer će telo tražiti da nadoknadi nedostatak tečnosti.

Zatvor

Takođe, i za varenje treba tečnosti. Kada isključimo druge uzroke, zatvor je obično znak dehidracije.

Pročitajte još: Muški trik za nežniju kožu: Bacite penu, brijte se pod tušem

Bakterije u bešici

Unošenje dovoljno vode može da infiltrira bakterije iz bešike i time sprečava iritirajuće infekcije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas