Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли перете зубе испод туша како бисте уштедели време? Стручњаци упозоравају зашто то није добра идеја

Навика која може бити штетна по здравље

1679906778_shutterstock_89250475.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако перете зубе под тушем, онда би требало да размислите о томе јер је стоматолог упозорио на то да можете учинити више штете него користи!

Иако би могло бити примамљиво да убрзате своју јутарњу рутину, уштеда времена није вредна ризика.

Како је објаснила Пајал Бала, водец́и стоматолог и клинички директор Квест Дентал-а, трик није нужно лош за ваше зубе, али може довести до контаминације.

Тачније, могли бисте на крају да прогутате све врсте клица које не бисте желели нигде близу уста.

- Топла вода под тушем може да изазове омекшавање длачица ваше четкице за зубе, што је може учинити мање ефикасном у чишц́ењу зуба -  рекла је Бала.

- Даље, стоматолошки стручњаци препоручују коришц́ење електричне четкице за зубе за темељније чишц́ење, и док је вец́ина електричних четкица за зубе водоотпорна, не бих препоручила да их потапате у воду јер би то могло оштетити механизам и чекиње.

Што се тиче оних гадних клица које желите да избегнете, ваш туш би могао бити жариште.

- Дељење истог извора воде за прање зуба и чишц́ење тела може довести до преноса клица из других делова тела у уста. То би онда могло да угрози ваш имуни систем и да доведе до нежељене болести - објаснила је и додала:

- Глава туша може да садржи бактерије, а када перете зубе испод ње, можда ц́ете изложити четкицу за зубе тим бактеријама, опет повец́авајуц́и вероватноц́у да се разболите. Ако туш делите са неким другим, постоји ризик унакрсне контаминације.

Осим овог фактора, повећавају се и шансе да се оклизнете, истакла је.

- Вода и паста за зубе могу учинити под туша клизавим, што може повец́ати ризик од падова и повреда. Зато је боље да будете сигурни него да жалите и да нађете друго време у дану да оперете своје бисерно бело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas