Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Једите САРДИНЕ што чешће и имаћете боље кости и здравије срце! А помаже и у лечењу ових болести

Сардине за већину људи нису баш на листи најукусније хране.

1610726796_Depositphotos_7508811_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Наравно, о укусима не треба расправљати, али када прочитате због чега је све добро јести сардину, схватићете да је мало "жртвовања" ништа у односу на предности које ова намирница нуди.

Изузетно богата протеинима

Паковање од 80г сардине садржи чак 23г протеина. Имајте у виду да је препоручена дневна доза од 24 до 28 грама ове веома значајне материје.

Прочитајте још: Ова намирница ће ублажити гасове и надутост, а сви је имамо у кући

Помаже у лечењу упала и смањује ризик од настанка болести

Сардине су одличан извор ЕПА и ДХА, две масне киселине за које је наука потврдила да лече упале. 

Чува здравље костију

Због велике количине калцијума, сардине могу да вам помогну да сачувате здравље костију. Свега 50г сардине садржи невероватних 217мг калцијума!

Помаже у лечењу депресије и анксиозности

Фото: Депозит

Сардине у себи садрже много омега 3 масних киселина, а нова научна открића указују да постоји јака веза између ових супстанци и неподложности депресији.

Прочитајте још: Пијете кафу на путу? Немојте, постоји ОПРАВДАН разлог за то

Смањује апетит

Када поједете сардину за оброк, толико ће вас заситити да нећете осећати жудњу за грицкалицама и непотребном ужином. То ће вам уједно помоћи и да смршате.

Здравље срца

Редован унос довољне количине омега 3 масних киселина из рибе као што је сардина, одличан је за срце, јер снижава холестерол и крвни притисак, па самим тим спречава настанак крвних угрушака.

Моћни борац против рака

Истраживања су показала да довољан унос калцијума и витамина Д може доста да помогне у спречавању неколико врста рака.

Прочитајте још: ОПАСНИЈЕ НЕГО ШТО МИСЛИТЕ! Метеоролошкиња поручила: "Молим вас, не радите ово" (ВИДЕО)

Јак антиоксидант

Сардине садрже селен, минерал који помаже у неутралисању слободних радикала, што спречава оштећење унутрашњих органа.

Одлична за кожу

Масне киселине из сардина играју велику улогу у здрављу коже. Оне ублажавају упалне процесе на кожи и дају јој здрави сјај.

Чува здравље мозга

Уље и масне киселине из рибе одличне су за мозак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas