Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Да ли ПРОТЕИНСКИ производи помажу у губитку килограма? Ево одговора који ће вас ШОКИРАТИ

Дијета - реч која се у вашем речнику користи чешће од других?

1677109142_191808_shutterstock-1434287474_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Реч "протеин" многи доживљавају у контексту спортске исхране и изједначавају се готово са анаболицима или стероидима. Пожуримо да вас уверимо - протеин нема никакве везе са синтетичким и хормонским средствима за изградњу масе. Протеин је само друго име протеина, преведено са енглеског. Зато знајте да када једете месо или пијете млеко, засићујете своје тело протеинима.

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

Да би мишићи добили потребну подршку и не би изгорели током мршављења, протеини се морају конзумирати свакодневно. Приликом мршављења тело пре свега узима енергију из угљених хидрата (има их и у мишићима у виду гликогена), али пошто угљени хидрати брзо сагоревају и мало их је у поређењу са протеинима, тело почиње да троши енергију из протеина.

Дакле, за сагоревање масти у првом реду потребна су два услова: довољна количина протеина и физичка активност.

А ако га не поједете, одакле ће доћи залиха? Тако је, из сопствених мишића. И тек након што једе протеине, тело ће преузети масти. Дакле, за сагоревање масти у првом реду потребна су два услова: довољна количина протеина и физичка активност. Тако добијате лепо еластично тело. А количине бодибилдера немају никакве везе са овим, ово је потпуно другачији начин живота, исхрана и тренинг. Не говоримо о пресушеним венама и монструозним бицепсима, већ искључиво о витким женственим облицима и облинама.

Прочитајте још: Отац му је био један од наших најпознатијих глумаца, а ево како изгледа мајка Срђана Тодоровића (ФОТО)

Главна грешка

Обично се користе две формулације: протеинска (протеинска) дијета и губитак тежине са протеинима. На први поглед, из заменљивости појмова "дијета" и "губитак тежине", једна те иста ствар.

У ствари, ово није тачно. Протеини, као што сте већ разумели, сами по себи не помажу у губитку тежине. Само вам омогућава да не губите мишићну масу уз интензивно сагоревање калорија. Губитак тежине пружа само једну формулу: количина калорија која се конзумира је мања од количине потрошене. А прелепо рељеф и силуета добијају се само јачањем мишића физичким вежбама.

Природни извор протеина

Месо и јаја

Најбоља и најприроднија опција протеина је природно месо, млеко и јаја. Већина извора препоручује пилећа прса као најбољи извор протеина. Ова пилећа прса пуна су свих сајтова о спортској исхрани и здравом начину живота!

Прочитајте још: Да ли отворено вино има рок трајања? Оволико може да стоји

Млеко и млечна пића

Следећа врста природног протеина су млечни производи. Млеко, сир, свјежи сир, млечна пића. Покушајте да купите домаће или фармерско млеко (обавезно га прокувајте), а ако је у супермаркету, изаберите оно које има минимални рок трајања од 2-3 дана. Нема посебних ограничења у вези са садржајем масти у млеку и кисело-млечним напитцима - процентуални опсег овде је обично од 1 до 4, а производ са ниским садржајем масти вреди изабрати само ако је вишак тежине заиста висок.

Швапски сир

Одличан производ са шик дијеталним карактеристикама. Најбољи свјежи сир је, наравно, домаћи. Не дозволите да вам висок садржај масти смета, јер је у овом случају садржај масти најмање зло. Наравно, када бирате свјежи сир на тржишту, покушајте да не узимате онај са жућкастим слојем креме, већ обичан бијели, најбоље зрнасте конзистенције. Жута кремаста, наравно, необично је мекана и деликатног укуса, али заиста има неразумно велику количину масти и, сходно томе, калорија.

Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА

Сир

По вредности протеина, сир је на последњем месту. Иако је садржај протеина у њему изузетно висок, али је и масноћа неизмерена. Стога, ако се свјежи сир може јести најмање 200 грама одједном, онда такав фестивал стомака неће радити са сиром. Али јутарњи сендвич са сиром је веома добра опција. Изаберите не толико скупе сорте сира колико племените. Нобле неће имати пуно соли и разних арома. Меки сиреви као што су бри и камембер могу се сматрати искључиво деликатесом, али не и извором протеина. Али сир као што је моцарела и адиге је веома добар.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas