· · Komentari: 1
KAFA

Pijete kafu na putu? Nemojte, postoji OPRAVDAN razlog za to

Ne možete bez kafe i to je napitak koji vas "podiže", ali ovo je prava istina šta čini vašem organizmu.

1610695391_Depositphotos_287373018_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Vozači i putnici ostaće na dugom putovanju budni i srećni ako piju dovoljno tečnosti, i to dve litre svakih šest sati, preporučuju nemački lekari.

Pročitajte još: Da li možete da osetite MIRIS kafe? Da li ste zavisnik ili imate PREFINJEN nos?

"Ali, pazite šta pijete", upozorava lekar Markus Šmit. Najbolje je piti vodu, čaj ili prirodno zaslađene sokove, umesto kafe ili sokova sa veštačkim zaslađivačima, dodaje on. 

Iako će vas kafa držati budnima zbog velike količine kofeina, njen učinak je privremen, a vozači će kasnije biti još umorniji. Ista stvar je i sa šećerom – i u tom slučaju medalja ima dve strane. Unosom šećera trenutno raste njegov nivo u krvi, ali kasnije još više padne, pa putnici osećaju da imaju manje energije nego pre, kažu stručnjaci.

Pročitajte još: Kafa na gladan stomak? Nikako! - stručnjaci objašnjavaju i zašto

- Voćni šećeri i povrće pomažu da se spreče te oscilacije i držaće vas budnim -  rekao je nemački lekar Markus Šmit.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.