Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јутарње туширање је најбоља ствар коју можете урадити за своје здравље: Побољшава циркулацију, јача имуни систем и још много тога

Стручњаци су доказали колико бенефита по наше здравље доноси јутарње туширање

1657538234_bath-gdbe5a4fe7_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Јутарње туширање хладном водом требало би да практикујете сваки дан. Једно истраживање спроведено у Холандији показало је да особе које се тушрају ујутру хладном водом мање изостају са посла од оних који се туширају топлом.

Та студија обухватила је више од 3000 људи, али није утврђен тачан одговор на питање како тачно хладна вода смањује ризик од болести.

Прочитајте још: Да ли избегавате СУНЦЕ и патите од АЛЕРГИЈА? Ево који витамин је ваше организму ХИТНО ПОТРЕБАН

Неки стручњаци мисле да хладна вода јача имуни систем.

Истраживање спроведено у Чешкој дошло је до закључка да је имуни систем младих момака који се баве спортом ојачао након што су 3 пута недељно у раздобљу од 6 месеци, урањали у хладну воду.

Одговор би се могао наћи у чињеници да хладна вода активира симпатички део нервног система који управља и утиче на делове мозга који су задужени за понашање у хитним ситуацијама. Симпатички нервни систем задужен је за одговор на опасне, стресне и застрашујуће ситуације, а када се он активира, повећава се лучење хормона норадреналина.

Хладна вода побољшава циркулацију, а неке студије су показале да је добра уколико желите да изгубите килограме. Када хладна вода дође у контакт са лицем или вратом, може побољшати и мождане функције.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas