Oglas
· · Komentari: 0

Jutarnje tuširanje je najbolja stvar koju možete uraditi za svoje zdravlje: Poboljšava cirkulaciju, jača imuni sistem i još mnogo toga

Stručnjaci su dokazali koliko benefita po naše zdravlje donosi jutarnje tuširanje

1657538234_bath-gdbe5a4fe7_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Jutarnje tuširanje hladnom vodom trebalo bi da praktikujete svaki dan. Jedno istraživanje sprovedeno u Holandiji pokazalo je da osobe koje se tušraju ujutru hladnom vodom manje izostaju sa posla od onih koji se tuširaju toplom.

Ta studija obuhvatila je više od 3000 ljudi, ali nije utvrđen tačan odgovor na pitanje kako tačno hladna voda smanjuje rizik od bolesti.

Pročitajte još: Da li izbegavate SUNCE i patite od ALERGIJA? Evo koji vitamin je vaše organizmu HITNO POTREBAN

Neki stručnjaci misle da hladna voda jača imuni sistem.

Istraživanje sprovedeno u Češkoj došlo je do zaključka da je imuni sistem mladih momaka koji se bave sportom ojačao nakon što su 3 puta nedeljno u razdoblju od 6 meseci, uranjali u hladnu vodu.

Odgovor bi se mogao naći u činjenici da hladna voda aktivira simpatički deo nervnog sistema koji upravlja i utiče na delove mozga koji su zaduženi za ponašanje u hitnim situacijama. Simpatički nervni sistem zadužen je za odgovor na opasne, stresne i zastrašujuće situacije, a kada se on aktivira, povećava se lučenje hormona noradrenalina.

Hladna voda poboljšava cirkulaciju, a neke studije su pokazale da je dobra ukoliko želite da izgubite kilograme. Kada hladna voda dođe u kontakt sa licem ili vratom, može poboljšati i moždane funkcije.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas