Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ЛЕК

Њено величанство ЗОВА! Спас за кашаљ, а лосион од цветова препородиће вашу кожу (РЕЦЕПТ)

Плод зове од давнина се користио за прављење укусних напитака

1620193681_zova.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/Бинин Сахан
Oglas

За зову кажу да је једна од најлековитијих биљака на свету јер садржи велике количине флавоноида, каротена, витамина Ц, па су је наши преци деценијама користили у корист здравља.

За сада се зна да јако помаже у спречавању тегоба код грип, запушених синуса, бронхитиса, астме и алергије. Такође, доказано је да сок од зове поправља имунитет, а помаже и код дијабетеса и затвора.

Чај против кашља

Чај од сувих цветова зове лечи упоран и сув кашаљ. Овај чај можете да дајете и деци, само је важно да се прије посаветујете са својим лекаром. Све што треба да урадите је да цветове зове осушите на тамном и сувом месту и да их тако суве смрвите у теглу и чувате за чај.

Лосион за осетљиву кожу

Лосион до зове чини чуда за осетљиву кожу. Прави се тако што са две шоље кључале воде прелијете 25 грама осушеног цвета зове и поклопите. Када се охлади, проциедите у чисту стаклену посуду и чувајте у фрижидеру.

Лосионом натопите комадић вате и очистите лице. Он умирује и освежава осетљиву кожу. Лосион од зове би требало да употребите током наредна три дана.

Сок од зове

Сви најрадије током летњих дана пијемо сок од зове. Он се веома једноставно прави.

У 1 литру хладне воде потопите 20 цветова свеже зове. Нека стоји на хладноме месту (али не у фрижидеру) 24 сата. Проциедите, додајте 800 грама шећера и сок од 1 лимуна и оставите да одстоји још 24 сата. Повремено промешајте, да се шећер растопи. Процедити кроз дуплу газу и сипати у боце.

Овај сок се пије разређен са водом, а можете користити и минералну газирану воду за припрему сока.

                             Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas