Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАРОДНА МЕДИЦИНА

РУСКИ народни рецепт за чудотворни СИРУП ОД ЗОВЕ који чува ваше здравље (РЕЦЕПТ)

Помаже у избацивању отрова, јача имунитет и ослобађа желудац вишка киселине...

1664726798_russian-g1ff472df0_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Сируп од зове помаже и у лечењу плућа и проблема са дисајним путевима. Уколико редовно пијете сок од зове, деловање вируса који нападају респираторне органе биће знатно ублажено, а појава грипа и прехладе спречена. Зова подстиче рад имуног система и штити наш организам од грипа и прехладе и помажући му да ствара протеине који су од посебног значаја за правилан рад нашег имуног система.

Овај сок се пије разређен са водом, а можете користити и минералну газирану воду за припрему сока.

За припрему лековитог и освежавајућег сирупа од зове потребно је потопити 20 цветова свеже зове у 1 литар хладне воде. Овако потопљене цветове и воду склонити на хладно место, али никако у фрижидер и оставити да одстоји најмање 24 сата. Након истека тог периода, процедити, додати 800 грама шећера, сок од 1 лимуна и оставити да одстоји још 24 сата. Повремено промешати, да се шећер растопи. Процедити кроз дуплу газу и сипати у стаклене боце.

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Овај сок се пије разређен са водом, а можете користити и минералну газирану воду за припрему сока. Сок од зове помаже телу да се реши вишка отрова из организма, посебно из крви и желуца. На крв зова делује тако што је природно прочишћава и доводи састав крви у равнотежу. С друге стране, делотворна је код ослобађања желуца од вишка киселине.

Будући да зова има диуретичка својства и олакшава све тегобе везане за мокраћне путеве, сируп од зове помаже код избацивања камена из бубрега и спречава његов настанак. То такође спречава накупљање течности у телу и помаже код регулисања шећера у крви и избацивању токсина из организма.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Повећана телесна температура је пратилац скоро сваког вируса, а с обзиром на то да се зова одувек у народној медицини користи као лек за снижавање температуре, чаша освежавајућег сока ће вам пријати ако се нађете у тој ситуацији.

Ефикасан је и у борби против бубуљица. Редовно конзумирање сока од зове учиниће вашу кожу меком, смањиће поре и уклонити старачке пеге.

Прочитајте још: Укусан и ароматичан начин припреме зимнице: Зачините КИСЕЛЕ КАСТРАВЧИЋЕ најбољом комбинацијом биљака

Сок од зове помаже у лечењу реуматизма, а позната је његова употреба у лечењу обољења коштане сржи, као и у заштити од остеопорозе. Како зова има диуретички ефекат, она спречава задржавање течности у телу па је идеална у борби са вишком килограма.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas