Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Обратите пажњу шта свакодневно конзумирате: Ових ПЕТ напитака изазивају главобољу

Нутриционисткиња открила која пића могу да буду узрок главобоље

1660288068_napitak.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Иако ову врсту бола могу да изазову различите фактори: стрес, алергија, дехидратација, па чак и исхрана, многи о томе не воде рачуна, а нутриционисти сугеришу да би посебно требало обратити пажњу на неке напитке које свакодневно конзумирамо, а они могу да буду окидач за главобољу.

Прочитајте још: Рецепт ДРЕВНИХ РУСА: Доживите 100 година редовним конзумирањем овог МЛЕКА

Енергетски напици

Према Сидни Грин, многа енергетска пића пуна су додатних шећера, кофеина и додатака за које се сматра да повећавају енергију. Иако ће вам таква пића можда дати подстицај за сат или два, пад енергије који ће уследити након тога може довести до главобоље и умора због дехидрирајуће природе кофеина и шећера, објаснила је нутриционисткиња.

Воћни сокови

Воћни сокови могу да буду врло богати шећером, што има директан утицај на нервни систем, рекла је Сидни Грин. Испијање самог сока (без хране или друге течности) може довести до брзог пораста и пада шећера у крви. Брза флуктуација шећера у крви вероватно ће подстаћи главобољу. Нутриционисткиња саветује да бирате хладно цеђене сокове направљене углавном од поврћа, који имају више влакана и мање шећера од воћа. Пазите само да не садрже додатне шећере. Једини састојци треба да буду воће и поврће без конзерванса.

Пиво и вино

Сваки алкохол је диуретик, што значи да подстиче губитак воде и електролита. За разлику од жестоких пића којима се може додати лед, пиво и вино могу имати већи диуретски потенцијал. То може да доведе до дехидрације и главобоље, истиче Сидни Грин.

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Ово су СМРТНЕ ДОЗЕ обичних намирница

Кафа

Ако сте навикли на јутарњу дозу кофеина, можда ће вам требати да бисте могли функционисати остатак дана. Међутим, испијање превише кафе има и лоше стране.Једна шољица кафе заправо може да помогне код главобоље, али више од једне може да буде рецепт за јаку главобољу, тврди Сидни Грин. Он појашњава да кофеин сужава крвне судове. Како кофеин напушта тело, шириће се крвни судови. Затим све већи притисак крвотока може изазвати главобољу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas