Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ојачајте ИМУНИТЕТ састојком из природе коју су користиле наше прабаке: Помоћи ће вам да останете ЗДРАВИ у сезони прехлада и грипа

Спречите пад имунитета и сачувајте здравље

1664442146_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиксабау, Пекселс
Oglas

Тренутно влада сезона грипа и прехлада, суочавамо се са падом имунитета који чини наше тело неотпорним на негативне спољне стимулансе. Како бисте ојачали имунитет и побољшали здравље, можете применити старе и проверене лекове, а један од њих признат је и у алтернативној и званичној медицини.

Наше баке и прабаке су сматрале да је проплис један од невероватних производа за здравље које нам је подарила мајка природа. Традиционално се у медицини разних култура користи преко 2000 година, а настаје тако што пчеле њиме облаћу своју кшницу и на тај начин је дезинфикују. Као драгоцен производ пчела, прополис је драгоцено средство у многим кућним апотекама, посебно акда је реч о јачању имунитета и спречавању прехладе и грипа.

Прополис има антибактеријско, антивирусно, антигљивично дејство, антисептично, анестетичко и антиоксидативно дејство. Примењује се у лечењу прхладе и грипа, као и за превентиву код упала ува, грла, носа, усне дупље, горњих дисајних путева. Многи прополис називају и моћним природним антибиотиком.

Прочитајте још: Ево зашто би требало да ставите сапун испод чаршафа пре СПАВАЊА: Може помоћи ако имате ова два проблема

Употреба прополиса

Прополис се може купити у виду спреја, капи, таблета, има га у апотекама и биљним апотекама, али га можете купити и код вашег снадбевача медом у кога имате поверења и знате да је прополис прави, природан, квалитетан.

Како се прополис користи у превенцији и као помоћ код лечења грипа? Најчешће се употребљава преко капи, тако што се сипају у чашу воде или на коцку шећера или кашичицу меда. На пример, 10% високо пречишћени еxтракт прополиса, сипа се 10 капи у мало воде и пије се једном до три пута дневно, у зависности од примене. Важно је да прополис не смете да се загревате на више од 50 степени Целзијусових, јер то угрожава његова лековита својства. Такође, особе које су алергичне на пчелиње производе не смеју да конзумирају прополис. Препоручује се да се пре употребе прополиса консултујете и са својим лекаром који је упућен у ваше здравствено стање и може вам дати јасне инструкције када је реч о дозирању.

Постоји још један стари рецепт за употребу прополиса који подразумева да помешате путер и прополис у размери 1:1. Смесу охладите и чувајте у фрижидеру у стакленој посуди. Узимајте по једну кафену кашичицу једном дневно пола сата пре јела.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas