Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

Ова биљка позната је по цвету наранџасте боје, а од ње можете направити крему која је ОДЛИЧНА лечење многих кожних болести (РЕЦЕПТ)

Регенерише кожу, хидрира и штити од многих болести.

1617711119_essential-oils-2738555_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Невен је једна од најкориснијих биљака за негу и лечење коже. Садржи флавоноиде уз чију помоћ делује противупално па се користи против опекотина и рана, свих врста екцема, псоријазе. Омекшава кожу, регенерише је и хидрира, и важан је састојак многих козметичких третмана.

Прочитајте још: Педијатар Миловановић: Стомачни вирус је најопаснији код предшколаца, а бебе одмах водите у болницу

Биљка невен је најпознатија по свом цвету жућкасто-нарандзасте боје. Бере се за време сунчаних дана када је цвет отворен, а суши на промаји. Пријатног је мириса. У народној медицине важи за цвет од којег се праве најбоља уља и мелеми за негу. Посебно се препоручује за негу суве и перутаве коже.

Употреба невена за кожу:

Обнавља површински слој коже епидерм, и на тај наћин убрзава зацељивање кожних промена, чак и отворених рана које не зарастају, пише Здрависсимо.

Прочитајте још: Несаница је знак гриже савести, а лечи се веома једноставно

Антибиотик -  цвет невена се користи за тинктутере, уља, масти, и за чај. Добар је за лечење рана, осипа на кожи, чирева и опекотина свих врста. Помаже и код алергијских реакција.

  • обнавља површински слој коже (епидерм)
  • олакшава зарастање рана
  • елиминише брадавице
  • омекшава задебљања на кожи и жуљеве
  • помаже код акни и митисера
  • једноставна је и ефискасна терапија за суву кожу
  • успорава процес старења
  • сузбија флеке, старачке пеге, ожиљке

Крема од невена

Састојци: четвртину шоље латица осушеног цвета невена, четвртину шоље екстрадевичанског маслиновог уља, 20 г пчелињег воска

Припрема: Маслиново уље и латице невена грејте око 10 минута на умереној температури, а затим оставите поклопљено неколико сати. Потом процедите кроз газу. Добијено уље сипајте у нову посуду за кување и додајте рендани пчелињи восак уз стално мешање док се не растопи. Смесу пребаците у теглицу и оставите да се охлади. Добијена невенова крема има дуг рок трајања само ако се чува затворена и на хладном месту.

Прочитајте још: Одлични савети како да одморите очи: Прва вежба је ГЛЕДАЊЕ У ТАМУ

Савет: Крема од невена се показала изузетно ефикасна и против убода инсеката. Невен испушта мирис који одбија комарце, као и остале летеће инсекте, а крема од невена помаже да се кожа на место убода смири и да се што брже залечи.

Пре употребе било ког лека или креме посаветујте се са вашим лекаром.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas