Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Руски лекар ЛАЗАРОВ: Лековитост невена је кључна за здравље организма

Руски лекар Николај Лазаров увео је појам адаптогене биљке 1949.године и њима означио најделотворнија лековита својства које природа нуди организму.

1640126242_calendula-officinalis-gc54c0d0a6_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Невен је једна од најшире коришћених биљака у фитотерапији , народним обичајима и магији народа широм света. Невен садржи значајну количину флавоноида захваљујући којима делује противупално. У овој биљци пронађени су и тритерпенски сапонозиди, танин, гликозид каледулозид, картеноиди захваљујући којима невен има наранџасте цветове, мало етарског уља непријатног мириса, и неколико органских киселина.

Прочитајте још: Потребан вам је само ЛОВОРОВ ЛИСТ: Вратите боју избледелој одећи

Изузетно вредни каротеноиди у цветовима су веома важни за здраво функционисање организма, а нарочито служе као заштита од рака. Осим тога, важни су за здравље очију. Треба рећи и да се лутеин употребљава за производњу лекова за очи.

Адаптогена биљка
Адаптогене биљке су нетоксичне биљке чија својства корисно утичу на здравље људи, смањење стреса на менталном и физичком плану уз помоћ адаптогена који помажу организму да се прилагоди стресном окружењу. Ове нетоксичне биљке директно делују и на стране, малигне ћелије у људском организму и покушавају да их униште својим деловањем.

Алкохолна лековита тинктура

За припрему ове лековите тинктуре потребно је припремити свеже цветове невена, у сразмери 1 према 10 у односу на количину алкохола потребним за тинктуру. Помешати ове састојке у затвореној боци и оставити је да стоји на мрачном и хладном месту пуних 14 дана. Након тога, тинктуру филтрирати и конзумирати у максималним дозама по једну чајну кашичицу тинктуре по три пута дневно.

Терапија се користи пуних 30 дана, након чега следи пауза од седам дана па се третман лечења понавља.

Тинктура на води

Да бисте припремили лековити напитак на води, потребно вам је 10 грама свежег невена и 200 милилитара кипуће воде. Оставити напитак да кључа, па да се прохлади пола сата и попити 100 грама три пута дневно. Ова инфузија се такође користи за облоге на подручју локализације тумора. Овај лек није препоручљив за пацијенте који имају проблема са хипертензијом и индивидуалном нетолеранцијом на ову биљку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas