Желите да живите дуго и квалитетно? Једите чешће ову салату

Наши преци су знали шта раде – кисели купус је био њихова тајна. А сада, наука потврђује да је ова намирница право чудо за здравље.
Кисели купус није само укусан, већ је богат и витамином Ц, јачајући наш имуни систем и успоравајући процес старења. Али то није све – он такође садржи витамине А, К и комплекс Б витамина, штитећи нас од бројних болести гастроинтестиналног тракта.
Осим тога, кисели купус помаже у снижавању холестерола, чинећи га идеалном дијететском намирницом за све који желе да одрже здравље срца и спрече болести. Сазнајте зашто би требало да једете ову салату чешће и откријте тајну дуговечности наших предака!
Рецепт:
Потребно је:
- 2 главице купуса
- 6 већих шаргарепа
- со (1 кг по 1кг поврћа)
- вода.
Припрема:
Купус изрендајте, а затим и шаргарепу. Измешајте поврће па стављајте у пластично буре. Ред поврћа, па ред соли. Затим налијте купус са водом, толико да огрезне. Притисните поврће поклопцем па каменом како би се лепо слегло. Затим оставите да укисне. Након пар дана проверите, ако се појави пена на купусу, покупите је.
Кад се купус и шаргарепа укиселе, служите салату.
Пријатно!
(Крстарица)