· · Коментари: 0

Ове намирнице не би требало да конзумирате када су врућине: Могу довести до дехидратације

Многи ова пића и храну конзумирају у већим количинама, правећи велику грешку

1657034572_fred-moon-0yqa0rMCsYk-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Температура која прелази 35 подеок на Целзијусовој скали може бити неиздржљива. Тело покушава да се расхлади знојењем, на тај начин губећи воду. Неопходно је уносити минимум 2 литра течности како би се надокнадила изгубљена влажност, али не било које.

Пожељно је да смањите унос кафе. Уколико пијете више од 1-2 шољице овог напитка, велика количина кофеина може негативно утицати на срце које током високих температура свакако пумпа крв у стреснијем режиму. Никако не пијте више од максимално 2 шољице дневно, јер се на тај начин губи влажност и долази до неравнотеже воде и соли у организму.

Прочитајте још: Не занемарујте симптоме које вам шаље тело, може бити веома опасно

Газирана пића су такође лош избор током летњих дана. Оне углавном садрже веће количине шећера.

Слаткише, теста и тестенине пожељно је потпуно избацити из менија. За њихово варење организму је потребно много воде, а тело већ на врућини губи доста течности.

Добрар избор су напици попут леденог чаја или  охлађеног чаја од нане. У њих можете додати коцкице леда, исцедити мало лимуна, додати листиће менте.

Исхрану базирајте на што више супа и хране која садржи доста поврћа. Оброцима додајте сезонске салате и трудите се да смањите зачине у јелима. Уместо сладоледа и шејкова узмите воће.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.