Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ову технику спавања је примењивао ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ: Примените ове методе за бољу кративност и продуктивност

Време које је Леонардо да Винчи уштедео на одмарању искористио је за креативан рад, што је довело до невероватних резултата

1667128822_spavanje.jpg
Фото: Пеxелс, Википедиа
Oglas

Њему као уметнику требало је много времена да развије своје идеје, а управо то време често није имао. Због тога је хтео да искористи што више времена за рад, а што мање за спавање.

Прочитајте још: Прича која крије тужну истину: Ове ствари радимо сваки дан, а нисмо ни свесни да смо развили озбиљан поремећај

Тај план је подразумевао да "разбије" нормалан период ноћног одмора на неколико делова, односнона  више фаза, што је довело до праксе спавања неколико пута током дана, али у краћим интервалима.

Леонардо да Винчи спавао је 15 минута на свака четири сата. Као резултат, спавао је само сат и по на дан.
Време које је уштедео на одмарању почео је да користи за креативан рад. Да Винчи је рекао да је користио ову методу током многих година свог живота, и да се никад није осетио уморним.

Бројна вежбања и експериментисања оних који су пратили пример Леонарда да Винчија, створили су неколико варијација, које је пренео је сајт "Бригхт Сиде".

- спавање 30 минута на сваких 6 сати (дyмаxион метода),
- спавање 20 минута на свака 4 сата (уберман метода),
- спавање ноћу 1.5 – 3 сата и онда три пута током дана по 20 минута (еверyман метода),
- спавање ноћу 2 сата и једном поподне 20 минута (тесла метода)
- спавање ноћу 5 сати и 1.5 сат поподне (сиеста метода).

Ипак, треба имати на уму да је свачије тело другачије, а различити типови вишефазног сна можда неће бити за свакога.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas