· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Покушајте да их избегнете! Ове јутарње навике могу да вам униште дан

Познато је да вам дан почиње онако како се пробудите. Многи људи приликом самог устајања из кревета, направе неке грешке које могу да им униште цео предстојећи дан

1634196140_morning.jpg
Фото: Пиxабаy

Не само гужва у саобраћају или изненадан пљусак без кишобрана на пола пута до посла, већ и неке друге ситуације могу да вам "упропасте дан". Ово су три јутарње навике које можете да промените и лакше започнете нови дан.

Прочитајте још: Уколико мучите муку с ХРКАЊЕМ, направите чај од ових БИЉАКА (РЕЦЕПТ)

 

Прерано уносите кофеин

Да ли заиста постоји лош тренутак за кафу? Одговор је да. Чим отворимо очи ујутро, ниво енергије у нашем телу расте, те би шољица кафе одмах након буђења подстакла још јачи налет енергије, а као последица се јавља нервоза, тврди доктор Стивен Милер са Универзитета у Мериленду. Кафу, према његовом савету, треба да пијете сат времена након буђења.

Не доручкујете правилно

Чаша јогурта са шаком бобичастог воћа можда звучи као здрав доручак, али зато чете до поднева прегладнети.
 
"Овакав оброк вашем организму неће дати довољно потребних нутритијената који би вас чинили ситим све до наредног оброка. Здрав доручак треба да садржи 15 грама протеина, 2,5 грама влакана, сложених угљених хидрата и мало здравих масти", каже нутриционисткиња Мишел Девенпорт.

Прочитајте још: Чај по савету АЈУРВЕДА: Овим топлим напитком морате започети сваки хладни дан (РЕЦЕПТ)

 

Прво седате за компјутер

Проверавање мејлова чим отворите очи никако није добар начин да започнете јутро, јер ћете бити под стресом цео дан. Уместо тога, стручњаци саветују да се истегнете, попијте чај или поразговарајте са партнером, укућанима.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.