Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САН

Ранораниоци су успешнији и срећни, а тајна је у ОВОЈ ситници

Истраживање спроведено на више од 1.000 људи које је спровео веб-портал Маттресс Инqуирер открило је да су људи који се буде у исто време срећнији.

1618218899_Depositphotos_298099654_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Стручњаци за спавање саветују да би требало да се устаје у исто време свако јутро, без обзира на то када смо легли да спавамо и да ли радимо тај дан или не, јер је то одлично за ментално и физичко здравље, а тиме и за задовољство животом генерално.

Прочитајте још: КАКО СЕ КАЖЕ: На телефону или крај телефона?

Уколико се рано будите због посла целе недеље, пробудите се у исто време и викендом када не радите - осећаћете се много боље, енергичније и задовољније него да спавате дуго, поручују.

Рутина и ритуали
Добро је, кажу, да се имају још неке рутине које се надовезују на јутарње буђење и помажу да се започне дан у доброј енергији, на пример, туширање или медитација.
Срећни људи устају увек у исто време...

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Правила за писање речце ЛИ

Наиме, особе са навиком буђења у исто време били су 13 одсто срећнији својим личним животом, 45 одсто задовољнији финансијском ситуацијом и 42 одсто испуњенији послом који раде. Заправо су изјавили да су им животи прилично уравнотежени, наводи се у истраживању.

Рано буђење је кључ врхунске продуктивности

Нека друга истраживања наговештавају да би рано буђење у исто време могло да буде кључ за врхунску продуктивност, што би објаснило зашто су појединци који имају ту навику често задовољнији својом финансијском и пословном ситуацијом.

Прочитајте још: Ако сте љубитељ испијања кафе - ево која КОЛИЧИНА је дозвољена

С друге стране неправилан распоред спавања и буђења може да наштети организму снижавањем количине доброг холестерола, повећањем телесне масноће и чинилаца ризика за дијабетес и болести срца. Такође, то није добро ни за ментално здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas