Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опрез

Симптоми који указују на постојање КАНДИДЕ у организму

Кандида је гљивица која помаже код упијања храњивих нутријената и пробаве, али само када се налази у одговарајућим нивоима у телу. Када дође до прекомерне производње, могу се појавити типични симптоми кандиде.

1610616021_Depositphotos_12822844_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Цандида Албицанс најчешћи је тип гљивичних инфекција, те се може наћи у устима, дигестивном систему и вагиналном подручју. Такође, може утицати на кожу и остале слузнице. Ако имуни систем добро функционише, овај тип инфекције је ретко озбиљан. Међутим, шта ако имунитет није јак?

Прочитајте још: Чувени доктор Стојковић упозорава: ПЛАСТИКА утиче на ДНК и изазива СТЕРИЛИТЕТ

Када је природна пХ равнотежа тела уздрмана, кандида може изван контроле расти у вашем телу и тако створити проблем.

Добре, здраве бактерије и имуни систем који исправно функционише и те како су потребни у борби против те тврдоглаве инфекције.

Синдром прекомерног раста кандиде појам је који се односи на то да је раст кандиде у вашем телу отишао изван контроле. Не заборавите да се ту ради о хроничном здравственом стању.

Особе који никад нису искусиле озбиљну гљивичну инфекцију могу видети промене на други начин. Односно, могу развити нове осетљивости, алергије или нетолерантност према разним врстама намирница, које најчешће укључују млечне производе, јаја, кукуруз или глутен. 

Што доводи до инфекције кандидом?

Постоји много могућих узрока кандиде, укључујући исхрану са високим уделом шећера, рафинисаних угљених хидрата и алкохола, који помажу гљивици да расте. Осим тога, издвајамо још пет потенцијалних узрока.

Прочитајте још: Здравствени симптоми које НИКАДА не бисте смели игнорисати - од неспретности до болова у вилици!

Контрацептивне пилуле

За разлику од антибиотика, саме контрацептивне пилуле директно не узрокују гљивичну инфекцију и синдром прекомерног раста кандиде. Ипак, када исхрана жене садржи висок удео рафинисаних шећера, а у исто време је на антибиотицима, тада пилуле могу негативно утицати на њено тело и довести до инфекције кандидом.

Фото: Депосит

Антибиотици
Понекад су антибиотици потребни за сузбијање неке инфекције, како бисте се решили лоших бактерија у вашем организму. Проблем са антибиотицима и њиховим претераним кориштењем јесте то да они не убијају само лоше бактерије, већ се решавају и оних добрих. Добре бактерије у вашем организму одговорне су за пробаву и држање кандиде под контролом. Након дужег периода конзумирања или честог кориштења током краћег периода, антибиотици могу ваше тело претворити у подручје савршено за размножавање кандиде.

Код неких жена могуће је да пилула узрокује гљивичне инфекције, па након што су се решиле првобитне инфекције и поновно почеле да користе пилуле, може се појавити кандида.

Орална употреба кортикостероида

Код особа које лече астму помоћу инхалатора постоји већи ризик за развијање кандиде у устима, што може довести до прекомерног раста кандиде. Важно је да особе које тако лијече астму пажљиво прате упутства за испирање уста након сваког кориштења. 

Дијабетес

Код особа с дијабетесом типа 1 и типа 2 висина шећера у устима и осталим слузницама виша је него код људи који немају дијабетес. С обзиром на то да је кандида тип гљивице, а шећер храни гљивице, јасно је да су они који имају дијабетес изложени већем ризику од развијања синдрома прекомерног раста кандиде.

Прочитајте још: Родитељи, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Мирис цигарета на вашој одећи штети ДЕЧИЈЕМ ЗДРАВЉУ

Слаб имуни систем

Свако ко има слабији имунитет има веће шансе да му се у телу развије кандида. Тој популацији најчешће припадају новорођенчад и мала деца, старије особе, особе којим су дијагностикована разна упална стања и аутоимуне болести.

9 симптома кандиде

  • Хронични умор
  • Поремећаји расположења
  • Понављајуће инфекције вагиналног и уринарног тракта
  • Орална кандидијаза
  • Упала синуса
  • Поремећаји у пробави
  • Замагљење свести
  • Гљивичне инфекције коже и ноктију
  • Хормонска неравнотежа

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas