· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ КУЋНЕ АПОТЕКЕ

СПАС У ПРАВИ ЧАС! Ево које здравствене проблеме решава СЛАНА ВОДА

Благотворно дејство слане воде, воде засићене калијумом познато је вековима уназад, од Хомера и Одисеја који су сланом водом враћали снагу организму, старих Египћана који су се купали искључиво у сланој води, до Исуса Христа који је сланом водом лечио различите тегобе.

1598009349_so.jpg
Фото: Pixabay

Слана вода поседује бактерицидна дејства, те је врло лековита код разних проблема са кожом, посебно у смислу дезинфекције и подстицања зарастања рана. Особе са псоријазом, спас за црвенило, кератинске промене, свраб, пуцање и перутање коже налазе управо у сланој води.

Прочитајте још: Будите сигурни да је ХРАНА У ФРИЖИДЕРУ ИСПРАВНА: СТРУЧЊАЦИ кажу да пратитие ове САВЕТЕ и не коцкате се са ЗДРАВЉЕМ

Хомер и Одисеј су сланом водом враћали снагу организму, стари Египћани су се купали искључиво у сланој води, а Исус Христ је сланом водом лечио различите тегобе

Доносимо вам неколико лакших здравствених проблема, које можете успешно савладати коришћењем натријум-хлорида у кућним условима за прву помоћ.

Прочитајте још: ГРИЦКАЊЕ НОКТИЈУ није ЗДРАВО: Ови савети ће вам помоћи да ЗАБОРАВИТЕ НА ОВУ НАВИКУ

Бол у грлу

Направите мешавину од 1 кашичице соли и 250 милилитара воде. Мешајте овај напитак све док се со у води у потпуности не растопи. Раствором гргољите усну дупљу неколико пута дневно, све док осећате болеве и гребање у грлу.

Опекотине у усној дупљи

Прочитајте још: ШОКАНТАН ЗАКЉУЧАК: Ако ДЕТЕ много борави у кући имаће ВЕЛИКИ здравствени ПРОБЛЕМ

Уколико сте појели нешто вруће или љуто и спржили језик, направите раствор од пола кашичице соли и 200 милилитара млаке воде и гргољите сваких сат времена.

Болне и осетљиве десни

За решење овог проблема довољно је да направите раствор за испирање уста и десни. раствор се припрема тако што се једна кашичица соли раствори у 100 милилитара топле воде. Препоручује се да уста испирате што чешће у току дана.


Фото: Pixabay

Зубобоља 

Ово је привремено решење пре одласка код зубара, и само умањује бол. Испирајте уста раствором од 100 милилитара млаке воде, 2 кашике сирћета и 1 кашичице соли.

Прочитајте још: ЕМОЦИОНАЛНИ СТРЕС: Препознајте СИМПТОМЕ

Алергије и упале синуса

Со је спас за изиритирану слузокожу. Прокувајте 300 милилитара воде, додајте соли толико да вода буде слана као морска. Када се охлади на ниво собне температуре, течност се пребаци у бочицу од капи за нос и два пута дневно накапа у нос.

Убоди инсеката

Прочитајте још: ОТКРИВЕНО: Ево како јутарње вести утичу на здравље

Со може да ублажи бол и смањи оток код убода пчеле, или неког другог инсекта. Од соли и воде направите густу пасту. Нанесите је на место убода, оставите да тако стоји док се со потпуно не осуши. Со ће смирити иритацију на кожи и смањити бол.

Отечене ноге

Направите купку за ноге која ће смањити оток зглобова и одморити ноге. У Лавор сипајте топлу воду и додајте око 4 кашике соли и неколико капи етеричног уља лаванде, нане или еукалиптуса. Држите ноге у лавору око пола сата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.