Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта узрокује жуте кругове испод очију: Проблем естетике или здравља?

Тамни колутови око очију нису само естетски проблем. Они најчешће показују у каквом стању је организам, а осим плавих подочњака јављају се и жути

1684667116_shutterstock_643278733.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Велики број људи не спава правилно, а за појединца, недостатак сна може довести до безбројних дисфункција у распону од раздражљивости до кардиоваскуларних проблема, а то је такође један од главних разлога за појаву тамних кругова испод очију.

Ипак, различити фактори могу довести до тамних кругова са нијансама жуте, браон, љубичасте или плаве боје.

Узроци жутих подочњака

Срец́ом, жути кругови испод очију обично нису узрок медицинске бриге. Међутим, ако имате оток, свраб или црвенило у или око ока, требало би да потражите лекара. Иначе, подочњаци са жутим нијансама су обично резултат генетике, дерматитиса, алергија, хормона, задржавања воде, старења, слабе циркулације, прекомерног излагања сунчевој светлости, вец́е потрошње соли или, разумљиво, недостатка сна.

Генерално, људи са тамнијим тоном коже имају вец́у вероватноц́у да ц́е то доживети због генетике. Старије особе су такође склоније појављивању тамних кругова испод очију.

Решења

Један од главних начина да се решите подочњака је миран сан. Углавном се препоручује да одрасли између 18 и 64 године треба да спавају између седам до девет сати у тгку ноћи. Коришц́ење додатних јастука за подизање главе може помоц́и да спречите да течност дође до испод очију, што резултира мање надутости када се пробудите ујутру. Поред тога, можете користити краставце, замрзнуте кесице чаја или хладне облоге како бисте спречили натеченост и помогли да се решите подочњака. Смањивање слане хране, коришц́ење коректора и прелазак на шминку на бази воде такође су потенцијална решења. Смањење уноса алкохола, избегавање дуванских производа и редовно наношење креме за сунчање такође су начини да се избегну подочњаци, пише Тхе Лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas