Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сви БЕНЕФИТИ које има чај од БРУСНИЦЕ: Може вам помоћи у регулисању многих ЗДРАВСТВЕНИХ проблема

Довољна је смао једна шоља чаја дневно да би ваш организам био здравији

1667991073_Foto-Shutterstock-caj-od-brusnice.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Бубрези су задужени за избацивање токсина, одржавање пХ вредности крви, балансирање електролита и производња одређених хормона.

Као такви, врло су важни за правилно функционисање целог организма. О њиховом здрављу је посебно потребно водити рачуна. Како бисте спречили настанак или помогли у избацивању већ формираног камена у бубрегу, чај од бруснице је од изузетне помоћи.

Брусница је богата антиоксидансима, витамином Ц и влакнима, а управо због богатог састава врло је моћна у лечењу великог броја здравствених тегоба. Ова биљка садржи и урзолинску киселину која има невероватна противупална својства.

Потиче из Северне Америке, а најлековити део биљке су бобице. Слатко је киселог укуса и део је традиционалне медицине већ деценијама.

Прочитајте још: 10 намирница које обилују КАЛИЈУМОМ: Обезбедите свом препоручене количине ВАЖНОГ МИНЕРАЛА

Као што смо већ споменули, чај од бруснице, помаже у заштити здравља бубрега, али и избацивању камена, а ево која још лековита својства има:

Свежа брусница, као и чај се користи у превенцији и лечењу свих врста бактерија уринарног тракта.

Одличан је лактасив, помаже у варењу, стабилизује рад дигестивног тракта.

Добро се показала у превенцији и лечењу гонореје, артритиса, реуматизма.

Погодује дијабетичарима, јер регулише ниво шећера у крви.

Чува здравље јетре, а редовном пирменом подстиче се избацивање накупљених токсина.

Лечи инфекције коже, очију и генерално је добра у лечењу бактерија и гљивица.

Поспешује здравље кардиоваскуларног система.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas