· · Коментари: 0
ПАД ЕНЕРГИЈЕ

Тмурно је и пада киша: Променљиво време квари расположење и сан, а постоји лак начин да то поправите!

Многи смо сада, у току марта, нерасположени и уморни.

1615886852_girl-3954232_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Уврежено је мишљење да тмурни дани чине да се осећамо нерасположено, али постоје и научна објашњења зашто лоше време и киша утичу негативно на нас.

Кишни дани могу да нам покваре расположење

Уколико се током падавина осећате лоше или као да немате довољно енергије, то није само нешто што сте умислили. Лоше време заиста негативно утиче на расположење и емоције.

Прочитајте још: Које су предности СПАВАЊА БЕЗ ЈАСТУКА? Промена навике може да помогне

Према истраживању клиничког психолога из Сан Франциска, Теше Еванс, скоро 9 одсто испитаника спада у категорију "људи који не воле кишу", а нагласили су и да су много боље расположени током дана када нема падавина.

Исто тако, друго истраживање психијатра Јулије Самтон, показало је да киша драстично утиче на број негативних и депресивних објава на друштвеним мрежама. Дакле, веома је честа појава туге и мањка самопоуздања када је време облачно и кишовито. Исто тако, уколико вам се учини да са променом времена добијате и главобољу, сасвим је могуће да сте у праву. Промене притиска могу да изазову главобоље, па је важно да будете свесни тога уколико се питате "зашто сад имам мигрену". Ваздушни притисак утиче на ваше тело. Самим тим, будући да су синусни канали испуњени ваздухом, свака промена у атмосфери може да доведе до појаве главобоље, показале су бројне студије.

Шта можете да урадите?

Иако желите да угасите светло и вратите се у кревет, то је последња ствар коју би требало да урадите. Упалите светло, пустите музику. На тај начин ћете појачати лучење серотонина који поправља расположење, саветују стручњаци.

Окружите се људима који позитивно утичу на вас.

Радите ствари које вам пријају. Разговарајте са драгим особама, погледајте забавну комедију, играјте игрице или читајте књигу.

Прочитајте још: У борбу против КОРОНА ВИРУСА свим средствима: Ову храну морате уносити ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

Такође, многа стручна лица саветују вежбање. Тренинг ће вас учинити виталнијим и појачаће се лучење ендорфина који побољшава расположење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.