Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три најчешћа изазова за мушко здравље у зрелим годинама

Старосна граница мушкараца и жена када је у питању тема зрелих година разликује се код многих народа, али се она мењала и током времена

1682599989_shutterstock_710081317-covek-u-50tim.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Дужи животни век који је уследио са савременом медициом, померао је бројне границе.

Некада се сматрало да су мушкарци који имају више од 50 година стари, док је данас случај да се те године сматрају најбољим. Доказ за то су многи мушкарци који у тим годинама воде изузетно активан живот.

Радно су способни и каријерно остварени, имају породицу која им је ослонац, решено стамбено и материјално питање и пуно слободног времена да уживају у активности и стварима које воле. Одређени део мушкараца их те групе тек у педесетим годинама започиње везе и бракови који резултирају остварењем и родитељске улоге.

Али постоје неке тешкоће са којима се суочавају, а о којима можете почитати у наставку текста.

Импотенција и еректилна дисфункција – игнорисање није решење

Активан сексуални живот у зрелим годинама утиче на комплетно физичко и ментално здравље мушкараца о чему сведоче бројни стручњаци. Они такође наводе да се са растом година живота смањују сексуалне активности, али не и жеља и интересовање. Али оно што разликује старије особе од млађих јесте што се ствари са годинама могу закопликовати.

Удаљавање од сексуалне активности због имоптенције и игнорисање еректилне дисфункције неће решити проблем, а човек се због тога осећати само лошије.

Зато треба променити приступ. Савремена медицина омогућила да је да се проблем попут импотенција реши на једноставан начин, узимањем вијагре или неког другог лека са истим дејством.

А лечење импотенције под надзором лекара показалио се ефикасним у 95% случајева. Благовремено препознавање проблема и тражења помоћи уролога кључни су за успешност и решење проблема.

Проблеми са простатом најчешће се решавају употребом чаја за простату

Проблеми са простатом код мушкараца могу се јавити у било код добу, али се тешкоће могу повећати у зрелој доби. Тешкоћу могу бити разне од упале, преко бенигне хиперплазије (увећање), па све до карцинома.

Почетне тешкоће и проблеме могу се лако решити употребом чаја за простату. Производи га више фирми и лако се може наћи на тржишту. У зависности од тегоба које неко има биће препоручен најадекватнији чај за простату.

А чај за простату најчешће се користи код упале и увећања где се показао као високо ефикасан.

Простата је важна и јер производи један део семене течности који омогућава транспорт сперматозоида што је у директној вези са следећим проблемом.

Планирање зачећа – обавезан спермограм

Није неуобичајено да мушкарци у зрелом добу имају млађу партнерку са којом планирају потомство, као што није неуобичајена ни супротна ситуација. Због разлике у годинама и код једног и код другог пола, поред жеље која им је заједничка, може доћи да извесних проблема који пре свега долазе од хормоснких промена које прате старосна доб.

Смањење функције тестиса дешава се између 45. и 65. године кажу стручњаци, а главни узрок томе јесте старење. А они играју кључну улогу у репродукцији јер производе сперматозоиде.

Како би они мушкарци у зрелом добу који планирају потомство проверили свој репродуктивни статус препоручује се да ураде спермограм.

Спермограм представља нативни преглед сперме који се може обавити како у државној тако и у приватној пракси. Спермограмом се добијају подаци о укупном броју сперматозоида и њиховој покретљивости, али и други значајни параметри.

Зато лекари могу препоручити у овој доби да се уради спермограм како би се у односу на добијене резултати дали даљи савети у вези са планирањем потомства.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas