· · Коментари: 0

Успешно лечење еректилне дисфункције уз помоћ FSWT апарата

Еректилна дисфункција, позната и као импотенција, се дефинише као стање код ког је мушкарцу тешко остварити и одржати ерекцију

1679992983_shutterstock_626082683.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Колико год тема била табу и неретко се о њој говорило, важно је нагласити да више о 50% мушкараца старијих од 40 година доживи овакве проблеме, а да се они догађају и код све млађих особа. За адекватно лечење је неопходно поставити дијагнозу, утврдити колико се често проблем јавља и онда прописати адекватно лечење.

Усмерена терапија FSWT апаратом може да помогне код свих стања која имају физички узрок јер својим деловањем доводи до излечења уз помоћ боље прокрвљености и дубинске регенерације ткива.

Када у периоду од 6 месеци више од пола сексуалних односа буде незадовољавајуће, када вас ова ситуација оптерећује или имате придружене болести, треба се обратити се лекару јер еректилна дисфункција погађа велики број мушкараца, а само адекватно лечење може да реши проблем.

Еректилна дисфункција – који су узроци и симптоми импотенције?

Поред психолошке баријере, чест узрок немогућности постизања и одржавања ерекције се крије и у бројним физичким проблемима услед чега долази до прекидања дотока крви до пениса, а самим тим и до губитка ерекције.

Еректилна дисфункција се може манифестовати као:

  • Потешкоћа у постизању ерекције,
  • Потешкоћа у одржавању ерекције,
  • Преране ејакулације,
  • Смањен интерес за сексуалну активност,
  • Развој психолошких проблема као последице основне болести,

Срећом, данашње васкуларне тегобе са којима је повезана еректилна дисфункција није потребно лечити оперативно или јаким лековима, усмерена терапија акустичним таласима је показала одличне резултате лечења. Само неколико третмана је довољно да се постигну задовољавајући резултати, трајни су па пацијенти не доживљавају поновне проблеме.

FSWT апарат – лечење еректилне дисфункције без операције

Акустични таласи ниског интензитета су доказано донели одличне резултате у лечењу еректилне дисфункције где се кроз само 6 третмана решава проблем, а већ после првог се осећају добри резултати.

Усмерена терапија коју емитује ФСWТ апарат испушта акустичне таласе ниског интензитета који се циљано апликују на третирано подручје. Они продиру кроз ткива и кости, изазивају производњу ензима и одређених фактора раста који доводе до исцељења.

Акустични таласи у овом случају изазивају стимулацију и стварање нових крвних судова због чега пенис има бољу прокрвљеност, а самим тим се лечи и еректилна дисфункција, тј. ерекција дуже траје и лакше се постиже.

Процедура је безболна, понавља се до 6 пута и доноси трајно добре резултате па је оперативно лечење искључено.

Савремен метод лечења у физикалној медицини – усмерена терапија

Поред импотенције, FSWT апарат доноси одличне резултате и у лечењу обољења који су повезани са болестима ткива и костију. За лечење је потребан различит број терапија, али је евидентно да су пацијенти приметили побољшање већ после прве терапије. Прави ефекти усмерене терапије су:

   - Смањење бола и тегоба већ после првог третмана,
   - Стварање нових крвних судова (Неоангиогенеза или васкулогенеза),
   - Разградња калцификата (нестајање каменчића)

Управо због оваквог широког спектра деловања, акустични таласи помажу код стања као што су:

  • Несрасли преломи,
  • Калцификати зглоба рамена, патела, зглоба стопала,
  • Епикондилитис (унутрашњи и спољни),
  • Дискус херније,
  • Скакачко колено,
  • Неуро или радикулопатије,
  • Судеков синдром,
  • Петни трн,
  • Запаљења тетива,
  • Фибромијалгије,
  • Дистензије,
  • Истегнућа и пуцања лигамената, мишића, тетива…

Пацијенти су недвосмислено показали да се и уз помоћ FSWT таласа може успешно деловали на најразличитије проблеме и самостално или уз друге физијатријске протоколе деловати на примарну дијагнозу.

Посета лекару је први корак ка лечењу импотенције

Еректилна дисфункција има велике психо-физичке последице на здравље мушкарца и утиче како на однос са партнером тако и на читаву породицу. У овом проблему сигурно је да нисте усамљени јер статистика каже да сваки десети мушкарац у неком животном добу искуси неки облик еректилне дисфункције. Ако се ситуација често понавља треба се обратити лекару који мора открити узрок и прописати лечење.

Комбинована терапија је често потребна, а FSWT апарат у многим ситуацијама доноси бољитак и без јаких лекова или операције, а пацијент брзо по укључивању третмана има квалитетан сексуални однос, добија контролу над својим животом и срећније живи.

Правовременим јављањем се дијагноза поставља на време, а лечењем се третира мања промена. Касније се често развијају и бројне психолошке баријере као што је анксиозност, депресија, осећај ниже вредности па је читава ситуација компликованија, а импотенција узрок развоја других поремећаја.

Један од водећих узрока настанка проблема са ерекцијом је слабија прокрвљеност пениса. Узроци могу бити различити, али је решење исто – регенерација и повећање крвних судова што ће донети нормалну сексуалну функцију.

Или као једина процедура или у комбинацији са другим третманима, усмерена терапија акустичним таласима може много да помогне. За само 6 третмана се може значајно побољшати стање и остварити трајно добра побољшања. Важно је консултовати лекара, распитати се о свим опцијама и прво дати шансу неоперативним методама.

Еректилна дисфункција погађа све већи број мушкараца који су и млађи од 40.година па је право време да се укаже на озбиљност ситуације и колико је важно да се о овом стању говори без стида.