Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Зашто осећамо кривицу када смо на одмору? Из 4 разлога!

Вратили сте се са одмора, али као да вам је тек сада преко потребно да негде отпутујете.

1629190218_Depositphotos_206922390_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Иако нисте били на радном месту, није лако да се потпуно искључите из пословног света, а то може да изазове стрес, чак и осећај кривице.

Прочитајте још: Веровали или не, али пица подстиче мушку плодност!

Стручњаци кажу да је то због тога што смо постали зависници од сталног проверавања пословног мејла, па не можемо да се опустимо из страха да нешто важно не пропустимо. Тај осећај кривице или несигурности јавља се из више разлога и зависи од врсте посла коју обављамо, али и нивоа наше одговороности у колективу.
Психолози су то свели на неколико питања која би свако требало да постави себи:

Како су подељене обавезе унутар вашег тима?

Делегирање обавеза значи да верујете свом тиму да је у стању да обави посао који ви уобичајено радите. Ако нисте сигурни у то, нећете се ни одморити док сте на одмору.

Прочитајте још: Ризик од ПРЕВРЕМЕНЕ смрти крије се у ОВИХ седам знакова: Појављују се десет година раније!

Верујете ли свом тиму?

Уверени сте да је ваш тим способан да добро обави посао. Одаберите некога из тима ко може да вас растерети док сте на одмору. Нека вас позове само ако је нешто заиста хитно.

Осећате ли се преко потребним?

Ваш его не може на одмор, мада знамо да се може без свакога. Зато дајте свом тиму или колегама простор да раде ствари на свој начин. Можда ће вам отворити нове могућности о којима нисте размишљали.

Прочитајте још: Да ли више ВАРАЈУ искусни МУШКАРЦИ или они које "спопада" нека жена?

Да ли се осећате кривим због одмора?

Имате ли осећај да нешто дугујете компанији, да нисте заслужили предах или да не радите довољно? У том случају можете да доживите стрес и емоционалну исцрпљеност. Било би добро да се обратите психологу који ће вам помоћи да ојачате самопоштовање, самосвест и научите да постављате ограничења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas