Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Zašto osećamo krivicu kada smo na odmoru? Iz 4 razloga!

Vratili ste se sa odmora, ali kao da vam je tek sada preko potrebno da negde otputujete.

1629190218_Depositphotos_206922390_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Iako niste bili na radnom mestu, nije lako da se potpuno isključite iz poslovnog sveta, a to može da izazove stres, čak i osećaj krivice.

Pročitajte još: Verovali ili ne, ali pica podstiče mušku plodnost!

Stručnjaci kažu da je to zbog toga što smo postali zavisnici od stalnog proveravanja poslovnog mejla, pa ne možemo da se opustimo iz straha da nešto važno ne propustimo. Taj osećaj krivice ili nesigurnosti javlja se iz više razloga i zavisi od vrste posla koju obavljamo, ali i nivoa naše odgovoronosti u kolektivu.
Psiholozi su to sveli na nekoliko pitanja koja bi svako trebalo da postavi sebi:

Kako su podeljene obaveze unutar vašeg tima?

Delegiranje obaveza znači da verujete svom timu da je u stanju da obavi posao koji vi uobičajeno radite. Ako niste sigurni u to, nećete se ni odmoriti dok ste na odmoru.

Pročitajte još: Rizik od PREVREMENE smrti krije se u OVIH sedam znakova: Pojavljuju se deset godina ranije!

Verujete li svom timu?

Uvereni ste da je vaš tim sposoban da dobro obavi posao. Odaberite nekoga iz tima ko može da vas rastereti dok ste na odmoru. Neka vas pozove samo ako je nešto zaista hitno.

Osećate li se preko potrebnim?

Vaš ego ne može na odmor, mada znamo da se može bez svakoga. Zato dajte svom timu ili kolegama prostor da rade stvari na svoj način. Možda će vam otvoriti nove mogućnosti o kojima niste razmišljali.

Pročitajte još: Da li više VARAJU iskusni MUŠKARCI ili oni koje "spopada" neka žena?

Da li se osećate krivim zbog odmora?

Imate li osećaj da nešto dugujete kompaniji, da niste zaslužili predah ili da ne radite dovoljno? U tom slučaju možete da doživite stres i emocionalnu iscrpljenost. Bilo bi dobro da se obratite psihologu koji će vam pomoći da ojačate samopoštovanje, samosvest i naučite da postavljate ograničenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas