Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Митови у вези са трудноћом које сте сигурно чули: Вежбање опасно, путовања забрањена...

Уз све те приче које се преносе с колена на колено, заиста је тешко знати шта је права истина, а шта мит када је трудноћа у питању

1669031498_shutterstock_523619266.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чим ваша околина сазна да сте у другом стању, почеће да вас засипа саветима који су у најмању руку речено застарели или немају додирних тачака с реалношћу. Иако ће вам у почетку бити тешко да се изборите са толиким приливом информација, требало би да будете врло селективни по питању њиховог усвајања.

Заправо важно је да на време откријете који су то митови који се везују за трудноћу, како бисте уживали у ишчекивању своје бебе, а не непотребно били под стресом.

Вежбање је опасно у трудноћи

Можда сте чули да је вежбање у трудноћи опасно за све оне жене које се нису томе много посвећивале пре него што су затруднеле. Међутим, ово је потпуно нетачно. Према речима стручњака, чак и жене које нису доследно вежбале пре трудноће, могу управо њу искористити за свој почетак. То може да буде у облику јоге, аеробика у води или дугих шетњи. Заправо ваш циљ би требало да буде око 150 минута вежбе на недељном нивоу како бисте били здравији и уједно лакше поднели порођај.

Прочитајте још: Докторка објашњава зашто не треба претеривати са МАЈОНЕЗОМ: Нездрав намаз пун масти

У трудноћи су забрањена путовања

Уколико трудноћа сама по себи није ризична и не захтева од вас да мирно лежите, путовање је нешто чему слободно можете да се препустите. Оно о чему се у погледу путовања највише расправља када су труднице у питању јесте лет авионом. Према речима лекара, жене могу безбедно да лете авионом све до 36. недеље трудноће. Након тога, већина авио-компанија неће дозволити трудницама да путују из предострожности да не дође до порођаја у току лета.

Постоји много начина да се утрвди пол бебе

О, да! Чувени мит о томе како је могуће утврдити пол детета и без одласка код лекара. Заиста је сулудо да упркос свим информацијама које су вам данас доступне уопште размишљате о томе да ли је овај мит истинит. Начини који служе за „утврђивање“ пола бебе укључују: јутарњу мучнину, храну за којом жена жуди, откуцаје бебиног срца, као и висину стомака труднице. Осим ултразвучног прегледа који тек у другом тромесечју може да послужи за утврђивање пола бебе, све остале методе су апсолутни мит.

Прочитајте још: Напитак који може да ПОБОЉША ВАРЕЊЕ: Чисти организам од токсина, а има и фантастично дејство на пробаву (РЕЦЕПТ)

Коса не би требало да се фарба у току трудноће

Некада је владало опште мишљење да жене које фарбају своју косу у току трудноће могу да доведу своје бебе у опасност. Међутим, иако мало боје у току фарбања долази у контакт са скалпом жене, не постоји начин да она уђе у крвоток и самим тим дође до бебе. Фарбање косе је заиста безбедно у свим фазама трудноће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas