Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Ниједан човек који је постојао није умро": Тврдње Николе Тесле крију велику тајну

Сматрао је да смрт не постоји

1667387351_nikola-tesla.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Називали су га сањаром, ругали се његовим идејама, али време је све поставило на своје место. Никола Тесла је био невероватно талентован. До својих открића је долазио лако, као у шали. Говорио је како му техничка решења сама падају на памет. На свет и на људе гледао је потпуно другим очима.

Прочитајте још: Без специјалних ефеката и камере високе резолуције: Ово је први Јутјуб видео који је објављен 2005. године и има 246 милиона прегледа (ВИДЕО)

Његови изуми били су више од једног века испред свог времена. Знао је оно што нико није, знао је како да промени стварност уз помоћ свести. О њему још увек постоје легенде.

- Смрт не постоји, а самим тим сазнањем, нестаје и страх од исте. И запамтите: ниједан човек који је постојао није умро. Претворили су се у светлост и као такви постоје и даље. Тајна је у томе да се те светлосне честице врате у првобитно стање. Враћање у неку од претходних енергија. Христ и јос̌ неки знали су ту тајну. Ја сам трагао за тиме како да се очува људска енергија. Она је један од видова светлости. У Дус̌и понекад равна врхунском небеском светлу. Нисам трагао за тим ради себе, већ ради добра свих. Верујем да ће моје откриће учинити људима з̌ивот лакс̌им и снос̌љивијим и усмерити их на духовност и моралност - говорио је Тесла.

Верујте свом инстикту. Не дајте да вас знање заведе

Оно што је Теслу издвајало од осталих научника јесте свакако однос према духовности, а имао је посебан приступ метафизици. Имао је став да је ментална компонента повезана са духовношћу људског бића омогућава напредак. То је оно што га је издвајало од Ајнштајна који је негирао менталну компоненту.

Изучавајући механизме свог психичког живота,Тесла је открио да је низ слика из "друге реалности" увек у вези са догађајима у "правој реалности" и да ту постоји прилично правилна корелација.

Успео је да дође до спознаје да сваку његову мисао изазива нека спољна импресија

"Не само мисли, већ и акције изазивају се на исти начин. После извесног времена, било ми је савршено очигледно да сам ја само један аутомат обдарен могућношћу кретања, који одговара на стимулансе сензитивних органа и мисли и ради према томе. Практични резултат овога сазнања било је, много година касније, откриће телеаутоматске контроле чијих закона сам постао најзад свестан, иако сам их од раније носио у себи у облику нејасних и недовршених идеја. ", говорио је.

Чврсто је веровао у моћ свемира и интуиције

- Мој мозак је само пријемни уређај. У свемиру постоји одређено језгро из којег црпимо знање, снагу, инспирацију. Нисам проникнуо у тајне овог језгра, али знам да оно постоји - рекао је Тесла.

Веровао је да интуиција постоји и да нам она омогућава да осетимо истину и оно што ће да се деси.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

- Интуиција је нешто што је испред нашег знања. Наш мозак без сумње има врло осетљиве нервне ћелије, што нам омогућава да осетимо истину, чак и када још увек није доступан за логичке закључке или друге менталне напоре."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas