Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАДА

ПРОНАЂЕН ЛЕК ЗА РАК?! Код оболелих зауставио увећање тумора, а двоје се ПОТПУНО ИЗЛЕЧИЛО

Истраживачи сазнали да је рак код половине пацијената престао да расте због ове терапије

1592908705_Depositphotos_83196994_s-2019.jpg
Фото: Депозит фото
Oglas

Истраживачи из Британије открили су нови лек који смањује раст агресивних тумора у људском огранизму. У питању је лек по имену берзосертиб, који је утицао на смањење опасне болести код половине пацијената који су учествовали у истраживању.

Прочитајте још: Све о ЕКЛАМПСИЈИ - болести због које је умрла српска репрезентативка Бобана

Берзосертиб припада класи лекова АТР инхибитори који блокирају функцију протеина АТР, који помаже ћелијама рака да оштете ДНК. Тим лекара је такође открио да је тумор у потпуности нестао код двоје пацијента. 

Аутор студије професор Јохан де Боно из Института за инстраживање рака је изјавио: "Наше клиничко испитивање најпре тестира безбедност новог лека, а охрабрује чињеница да у овој раној фази истраживања имамо прве резултате."

Прочитајте још: Направљена НОВА ВАКЦИНА против короне! Спремна да истреби вирус и у БУДУЋНОСТИ?!

У објашњењу се наводи да је циљ пронаћи начин да се спречи обнављање ДНК ћелија рака јер на тај начин може да се смањи ширење тумора код људи. Око 40 људи је узело дозу лека берзосертиб, а науници су код половине открили да је рак престао да се увећава само од овог лека или уз хемотерапију.

Највише охрабрује податак да је један пацијент који је патио од агресивног тумора после примене нове терапије у потпуности излечен! Већ две године су прошле од тада, а рак се није повратио. Жена која је имала рак јајника, такође се излечила, али је она уз лек била и под хемотерапијом.

Прочитајте још: Истраживање ПОТРЕСЛО Европу! Шта нам се дешава са децом?! Доктори ШОКИРАНИ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas