Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВА МАЈКА ИМА ВАЖНУ ПОРУКУ: "Породила сам се у коми, молим вас да не правите исту грешку као ја"

КАДА је Челси Кинг у јануару ове године затруднела са сином Рафаелом, вакцинисање против ковида је већ било почело.

1640097579_________Untitled.png
Фото: Принтскрин/Инстаграм/chelsieking_
Oglas

Ова 27-годишњакиња је одлучила да не прима вакцине, јер у то време ризици нису били јасни за труднице и њихову нерођену децу.

Милиони вакцина против корона вируса од тада су уведени широм земље и Британци се сада позивају да се јаве за допунске ињекције. Студије су показале да је вакцина безбедна и за труднице и за њихове бебе и да ће их заштитити од ковида.

Безазлени симптоми

Челси сада апелује на труднице да добију вакцине након што је недељама била у коми и сада прима физиотерапију која ће јој помоћи да поново прохода, након што се разболела од ковида пре него што се њена беба родила.

Прочитајте још: Доктор објаснио како да препознате да ли је ваш празнични мамурлук заправо Омикрон

Када је Челси била у шестом месецу, почела је да се осећа лоше. Током трудноће је имала бол у грлу, али је такође почела да се осећа болесно. Челси је рекла да није имала ниједан од класичних симптома коронавируса које је навела НХС, као што су нови упорни кашаљ или губитак мириса, па је рекла да није било разлога да сумња да је у питању ковид.

Али након три дана када није могла више да издржи, њен медицински тим јој је рекао да уради ПЦР тест. Добила је позитиван резултат и у наредних неколико дана температура јој је порасла и остала је без даха.

Њен супруг Патрик (32) позвао је болницу Светог Мајкла у Бристолу за савет, а лекари су јој рекли да дође. Када је стигла, морала је да буде пребачена у краљевску болницу у Бристолу јер јој је ниво кисеоника брзо опадао.

У року од неколико сати пребачена је на интензивну негу и доктори су Патрику рекли да је Челсино стање толико лоше да ће беба морати да се породи царским резом како би његова жена могла да се опорави.

У разговору за Сомерсет Ливе, Челси је рекла да је последње чега се сећа да је гледала финале Еура 2020 из свог кревета на интензивној нези.

„До поноћи у уторак била сам толико критично да су ме ставили у кому јер су морали да ме ставе на респиратор да би ми повећао ниво кисеоника“, рекла је она.

Мали Рафаел је рођен 12 недеља раније 14. јула и одведен је право у јединицу интензивне неге, што значи да Челси није могла да држи своје новорођенче. Након пет недеља у коми, тим је покушао да пробуди Челси, али сваки пут када би то урадили, она је добила нову инфекцију. Патрик је такође оболео од ковида па није могао да посети Челси у болници.

Након што је провела недеље у коми, Челси се коначно пробудила и речено јој је да њен дечак сада има пет недеља. Она сада позива све труднице да добију своју вакцину након што је морала на физиотерапију да јој помогне да поново прохода.

Челси је рекла: „Жалим што нисам примила вакцину када је понуђена и питам се да ли би ствари биле другачије да јесам. Не бих желела да било која друга породица пролази кроз оно што смо ми  – истина је да смо обоје могли да умремо. Важно је пренети поруку будућим мајкама да ће бити сигурне ако се буду вакцинисале. Ризик да не буде ваксинисана је много већи од саме вакцинације. Ја сам један од срећника. Могу да мазим своју бебу. Али постоје неке мајке које никада неће имати ту радост. Све зато што нису примиле једноставну вакцину."
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas