· · Коментари: 0
СИМПТОМИ

Доктор објаснио како да препознате да ли је ваш празнични мамурлук заправо Омикрон

Доктор је открио кључне знакове који би могли сигнализирати да је ваш новогодишњи мамурлук заправо злокобнији напад Омикрон ковида.

1639905923_young-woman-gcab54661c_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Др Адам Капута из Лондона објаснио је да постоји потенцијал да се нова варијанта помеша са мамурлуком због њених суптилнијих симптома.

Он је упозорио да Британци који се ујутру осећају "излупано" после великог ноћног провода могу претпоставити да трпе последице алкохола.

Слични симптоми

Али знаци Омикрона могу се „помешати са мамурлуком“, објашњава он.

Доктор је рекао: „У ово доба године, људи уживају више него обично, а онда се пробудите се са осећајем изнемоглости и претпостављате да је то само због алкохола.

Прочитајте још: Да ли ваше омиљено пиће изазива НАЈГОРИ МАМУРЛУК? Шта очекивати од сваког пића

Симптоми Омикрона "чини се да су разноврснији и потенцијално суптилнији од Делте", рекао је он, додајући да мутација може "имитирати" мамурлук, посебно у раним фазама.

Фото: Пиксабај

Ове недеље званичници су открили најчешће знакове које имају људи заражени Омикроном, укључујући умор, главобоље, болове у мишићима и гребање грла.

Али др Адам каже да постоји неколико сигурних начина да се провери да ли је то узроковано чашицом више или вирусом.

Главни показатељи

Главни показатељ је колико дуго трају симптоми, објашњава доктор. „После отприлике 24 сата, обично бисмо очекивали да се мамурлук смири и сви симптоми нестану – па ако ово потраје, вероватније је да је то инфекција Омикроном. Ако одмор, храна за понети и лежање на софи побољшају ваше симптоме“, рекао је доктор, „вероватно није Омикрон.“

Такође је важно идентификовати симптоме који се разликују од оних које бисте очекивали од мамурлука.

Др Адам каже да људи треба да слушају своје тело да би проверили да ли се осећају другачије. Ако приметите необичне знакове или комбинације индикатора, "заиста је мудро" тестирати и изоловати, додаје он.

„Дакле, ако сте заиста уморни од главобоље, а такође имате температуру и кашаљ, на пример, онда се изолујте и урадите ПЦР“, објашњава он.

Коментари др Адама долазе након што су стручњаци открили да сој производи симптоме који делују као обична прехлада.

Време које је потребно да се симптоми Омикрона покажу након излагања може бити краће него код других варијанти, рекао је он.

Дакле, Британци који се заразе вирусом током ноћног изласка могу патити до следећег јутра.
Рекао је: „То би вас сигурно могло учинити уморнијим него што бисте били иначе, а такође знамо да главобоље од мамурлука могу бити прилично гадне.

„[Мамурлук] би у почетку могао да погорша или погорша симптоме, као двоструки ефекат код вируса.

Он је позвао Британце да буду опрезни и ако сумњају, да се одмах самоизолују и ураде тест.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.