Oglas
· · Komentari: 0

OVA MAJKA IMA VAŽNU PORUKU: "Porodila sam se u komi, molim vas da ne pravite istu grešku kao ja"

KADA je Čelsi King u januaru ove godine zatrudnela sa sinom Rafaelom, vakcinisanje protiv kovida je već bilo počelo.

1640097579_________Untitled.png
Foto: Printskrin/Instagram/chelsieking_
Oglas

Ova 27-godišnjakinja je odlučila da ne prima vakcine, jer u to vreme rizici nisu bili jasni za trudnice i njihovu nerođenu decu.

Milioni vakcina protiv korona virusa od tada su uvedeni širom zemlje i Britanci se sada pozivaju da se jave za dopunske injekcije. Studije su pokazale da je vakcina bezbedna i za trudnice i za njihove bebe i da će ih zaštititi od kovida.

Bezazleni simptomi

Čelsi sada apeluje na trudnice da dobiju vakcine nakon što je nedeljama bila u komi i sada prima fizioterapiju koja će joj pomoći da ponovo prohoda, nakon što se razbolela od kovida pre nego što se njena beba rodila.

Pročitajte još: Doktor objasnio kako da prepoznate da li je vaš praznični mamurluk zapravo Omikron

Kada je Čelsi bila u šestom mesecu, počela je da se oseća loše. Tokom trudnoće je imala bol u grlu, ali je takođe počela da se oseća bolesno. Čelsi je rekla da nije imala nijedan od klasičnih simptoma koronavirusa koje je navela NHS, kao što su novi uporni kašalj ili gubitak mirisa, pa je rekla da nije bilo razloga da sumnja da je u pitanju kovid.

Ali nakon tri dana kada nije mogla više da izdrži, njen medicinski tim joj je rekao da uradi PCR test. Dobila je pozitivan rezultat i u narednih nekoliko dana temperatura joj je porasla i ostala je bez daha.

NJen suprug Patrik (32) pozvao je bolnicu Svetog Majkla u Bristolu za savet, a lekari su joj rekli da dođe. Kada je stigla, morala je da bude prebačena u kraljevsku bolnicu u Bristolu jer joj je nivo kiseonika brzo opadao.

U roku od nekoliko sati prebačena je na intenzivnu negu i doktori su Patriku rekli da je Čelsino stanje toliko loše da će beba morati da se porodi carskim rezom kako bi njegova žena mogla da se oporavi.

U razgovoru za Somerset Live, Čelsi je rekla da je poslednje čega se seća da je gledala finale Eura 2020 iz svog kreveta na intenzivnoj nezi.

„Do ponoći u utorak bila sam toliko kritično da su me stavili u komu jer su morali da me stave na respirator da bi mi povećao nivo kiseonika“, rekla je ona.

Mali Rafael je rođen 12 nedelja ranije 14. jula i odveden je pravo u jedinicu intenzivne nege, što znači da Čelsi nije mogla da drži svoje novorođenče. Nakon pet nedelja u komi, tim je pokušao da probudi Čelsi, ali svaki put kada bi to uradili, ona je dobila novu infekciju. Patrik je takođe oboleo od kovida pa nije mogao da poseti Čelsi u bolnici.

Nakon što je provela nedelje u komi, Čelsi se konačno probudila i rečeno joj je da njen dečak sada ima pet nedelja. Ona sada poziva sve trudnice da dobiju svoju vakcinu nakon što je morala na fizioterapiju da joj pomogne da ponovo prohoda.

Čelsi je rekla: „Žalim što nisam primila vakcinu kada je ponuđena i pitam se da li bi stvari bile drugačije da jesam. Ne bih želela da bilo koja druga porodica prolazi kroz ono što smo mi  – istina je da smo oboje mogli da umremo. Važno je preneti poruku budućim majkama da će biti sigurne ako se budu vakcinisale. Rizik da ne bude vaksinisana je mnogo veći od same vakcinacije. Ja sam jedan od srećnika. Mogu da mazim svoju bebu. Ali postoje neke majke koje nikada neće imati tu radost. Sve zato što nisu primile jednostavnu vakcinu."
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas