Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Светски признати тест: За само 20 секунди проверите да ли вам је мозак здрав! (ВИДЕО)

Овај једноставан тест показаће вам колико је заправо ваш мозак здрав

1625500595_mozak.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Научници су направили једноставан тест помоћу ког можете уочити потенцијални ризик од добијања можданог удара.

Прочитајте још: После 5 километара једни су пали, други наставили. У чему је тајна?

Све што је потребно је да устанете и стојите на једној нози. Овај тест најбољи је показатељ функције мозга, јер би

ТЕСТ
Подигните једну ногу 
ТЕСТ

према њему, свака особа која је здрава, без проблема могла да стоји неких 20-ак секунди и да одржава равнотежу. Ипак, уколико не можете толико да изџите, а немате неки физички проблем, потребно је да се одмах јавите лекару.

Тест су одобрили научници и лекари

У тесту је учествовала 1300 особа са просеком од 67 година. Сви су морали исто да раде, да стоје на једној нози и 20 секунди одржавају равнотежу.

Након теста, проверено је стање мозга и доказано је да чак 30 посто њих који су имали проблем са балансирањем, установљен је мождани проблем, попут задебљаних капилара. Тест су одобрили научници и лекари.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas