Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

УЉЕ ОД ЦИМЕТА: Смањује нападе глади и јача имунитет!

Цимет је један од најздравијих зачина

1644685063_ulje.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Здравствени бенефити цимета одавно су познати, па зато и не чуди што и уље од овог зачина има бројна благотворна дејства по наше здравље.

Прочитајте још: ЧЕТИРИ НАМИРНИЦЕ које могу да повећају ХОРМОН СРЕЋЕ: Једна ће вас изненадити

Јача имунитет

Због антиоксиданата, али и мангана, калцијума, влакана и гвожђа, циметово уље јача имуни систем. Уз то, има антибактеријска, антивирусна и антигљивична својства.

Стабилизује шећер у крви

Студије су показале да конзумирање суплемената цимета два пута дневно 90 дана побољшава ниво хемоглобина А1Ц, код оних који пате од дијабетеса. Циметово уље има исте бенефите када је стабилизација нивоа шећера у крви у питању.

Смањује нападе глади

Само две капи циметовог уља размућеног у топлој води умањују жељу за преједањем, нарочито ноћу. Исти ефекат има и сам мирис циметовог уља, уколико га лагано удишете пре самог оброка. Циметово уље смањује апетит и спречава прекомеран унос хране.

Брже зарастање рана

Иако су студије показале да уље од цимета убрзава зарастање рана, оно такође садржи састојке који могу да изазову иритацију. Зато, не наносите уље директно на кожу, већ га користите у виду облога.

Боље варење

Испијање топле воде са неколико капи циметовог уља убрзава варење и спречава појаву затвора.

Гљивичне инфекције

Због састојака које садржи, циметово уље умањује гљивичне инфекције на кожи и ноктима. Међутим, исто када је у питању и зарастање рана, уље не наносите директно на кожу.

Прочитајте још: Смањићете ХРКАЊЕ и ублажити АПНЕЈУ у сну: Ово је идеална температура спаваће собе за МИРАН САН

Болести десни

Циметово уље има антибактеријско дејство које спречава појаву каријеса и болести десни. Неколико капи уља помешајте са пастом за зубе или пак само на четкицу нанесите уље и умасирајте га у десни и зубе.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas