Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈСАВРШЕНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ДЖЕМ ОД ШЉИВА КОЈИ УСПЕВА СВАКИ ПУТ: Овај корак не смете да прескочите!

Тегле џема од шљива чувајте на тамнијем, свежијем месту

1754905187_shutterstock_154439495.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ускоро ће се у домовима широм Србије ширити мирис зимнице, када дође време да се у домаћинствима закувају стари, проверени рецепти. Један од њих је и џем од шљива, али он није само зимница - то је укус детињства и сунчаних дана које желимо да сачувамо у теглама. Ево како да направите тај фамозни џем он нама омиљене воћке:

Састојци:

  • 3 кг шљива
  • 600 г шећера
  • 100 г чоколаде за кување
  • цимет

Припрема:

Шљиве оперите и очистите од коштица. Смештајте половине шљива у дубљи лонац, окрећући их унутрашњошћу надоле. Сваки ред шљива поспите шећером.

Ставите лонац у добро загрејану рерну и лагано пеците око четири сата. Пред крај додате уситњену чоколаду за кување и промешајте да се истопи, а потом додајте и цимет.

Када џем од шљива буде готов, сипајте га у стерилисане тегле, добро загрејане из рерне. Снажно затворите поклопце и покријте ћебетом да се "пастеризују".

Охлађене тегле џема од шљива чувајте на тамнијем, свежијем месту. Џем од шљива је спреман за конзумирање, а када отворите теглу, чувајте је у фрижидеру.

Пријатно!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas