· · Коментари: 0

Житарица коју Новак Ђоковић СВАКОДНЕВНО конзумира: Богата је минералима који су НЕОПХОДНИ за функционисање организма

Реч је о житарици која садржи свих осам аминокиселина које су човеку потребне

1664451409_Foto-Printscreen-YouTube-RTS-Oko---Zvanicni-kanal-Pixabay.jpg
Фото: Принтсцреен/YоуТубе - РТС Око - Званични канал, Пиxабаy

Нутриционисти наглашавају да сваког дана на нашој трпези треба да се нађе једна шака житарица.

Овакав начин исхране је превенција од срчаних болести, карцинома, дијабетеса и других тешких, хроничних обољења, пише Лепаисрећна.

За особе којима смета глутен или пате од целијакије, као Новак Ђоковић, важно је да изаберу житарице које га не садрже. Зато наш тенисер бира киноу.

Она садржи више протеина, витамина Б, дијеталних влакана и минерала него многе друге житарице.

Оно што је битно споменути јесте да киноа садржи свих осам аминокиселина које су човеку потребне, за разлику од осталих житарица које садрже највише три. Чак су и Уједињене нације прихватиле киноу као суперхрану.

Да све буде још боље, киноа не садржи глутен и веома је лака за варење.

Киноа је заправо псеудо житарица, јер се припрема, конзумира и садржи једнаке нутритивне вредности као и житарица, али заправо спада у породицу трава.

Прочитајте још: Наша певачица СМРШАЛА И КРЕНУЛА У ТЕРЕТАНУ: Марија Шерифовић похвалила се резултатима на друштвеним мрежама (ФОТО)

Киноа је богата многим минералима као што су магнезијум, манган, гвожђе, бакар, фосфор, цинк, селен, калијум и калцијум који су неопходни за правилно функционисање људског организма. Поред мнерала, садрже и велику количину витамина и то, витамине Б комплекса и витамин Е. Такође, садрже и велику количину влакана, па повољно делују на метаболизам.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.