Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Вођење љубави после шездесете године: Ојачаће вас и физички и ментално

Секс старијих особа и даље може бити пријатан део живота, важно је да разумете своје потребе и да имате одличну комуникацију са партнером

1655126998_couple-gab5faba45_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Разумевање променљивих потреба вашег тела које сазрева помоћи ће вам да сагледате сексуалну интимност у потпуно новом светлу, а да не спомињемо да ће вам помоћи да се боље повежете са својим партнером како обоје старите и како се ваше потребе и жеље развијају.

Прочитајте још: ВЕЋИ ДЕО ДАНА СТЕ У СЕДЕЋЕМ ПОЛОЖАЈУ? Ево на која 3 брза начина можете да ПОМОГНЕТЕ телу

Иако бисте могли претпоставити да сексуална интимност бледи како улазите у старије године, то није нужно случај. Секс је пријатан и виталан део живота многих одраслих старијих од 60 година.

Иако се стара искра можда неће појавити тако одмах као некада, још увек можете планирати вече интимности испуњено емоционалном и физичком жељом. Чињеница је да сада када потребе породице и посла нису толико изражене, имате много више времена да посветите јачању емоционалних и сексуалних веза са партнером.

Улагање напора

Када на то гледате на овај начин, улагање више своје енергије у интимност има савршеног смисла. И мушкарци и жене доживљавају промене како старе и могу да ураде неколико ствари да очувају своје сексуално здравље.

Секс за старије жене
Промене које доноси менопауза могу утицати на сексуалност жене на много начина. Пад нивоа естрогена код жене утиче на начин на који њено тело реагује на сексуалну стимулацију. Подмазивање може постати тешко природним путем. Вагина може постати мање флексибилна, изазивајући бол током односа. Коришћење вештачког лубриканта је једноставан начин за повећање сексуалне удобности и уживања. Чешће бављење сексом такође ће помоћи вашем телу да реагује удобно. Замислите себе као сексуалног спортисту на тренингу и схватићете.

Секс за старије за мушкарце
Нивои тестостерона имају тенденцију да опадају како мушкарци старе, што отежава постизање и одржавање ерекције. Промена уобичајеног положаја може олакшати вођење љубави. Такође можете покушати са еректилном помоћи коју вам препоручи ваш лекар. Виагра, васкуларна хирургија и друга помагала могу бити од помоћи, у зависности од вашег физичког здравља. Неопходно је да разговарате са лекаром пре употребе било каквих лекова за побољшање вашег сексуалног учинка. 

Како нежељени ефекти лекова утичу на старије особе
Чињеница је да многи старији развијају здравствене проблеме како старе који захтевају употребу различитих лекова који помажу у управљању стањима као што су артритис , болести срца, дијабетес итд.

Постоји неколико начина да запалите искру у свом сексуалном животу. Имајте на уму ове савете ако се надате да ћете побољшати сексуалну интимност у свом животу.

  • Добра комуникација је кључна
  • Немојте се плашити да разговарате о својим сексуалним потребама са вољеном особом.
  • Будите конкретни о томе шта желите, а да не будете агресивни.
  • Будите одговорни на потребе, жеље и бриге вашег партнера.
  • Можда ћете бити пријатно изненађени одговором који добијете. Такође, имајте на уму да је за танго потребно двоје. Свако је склонији да осети физичку жељу када се осећа цењеним као целовита особа.
  • Никад није касно да научите нешто ново

Ако нисте били посебно авантуристички расположени у прошлости, сада је право време да пробате нешто ново. Нешто тако једноставно као што је нова локација или позиција може додати невероватан зачин вашем сексуалном животу старијих особа. Само пазите да узмете у обзир сва физичка ограничења коју ви или ваш партнер имате.

Помаже вам да останете у форми

Наша тела се прилично мењају како старе, тако да је задржавање одређене мере физичке кондиције важно за уживање у здравом сексуалном животу. Умерено вежбање и правилна исхрана ће вам помоћи да останете сексуално функционални иу старијим годинама.

Ментално здравље

Не заборавите и на своје ментално здравље. Учествовање у активностима које сматрате стимулативним и пријатним одржаће ваш ум активним и помоћи у спречавању стања као што је депресија , која може имати разоран данак на ваш сексуални живот.

Без обзира какав је био ваш сексуални живот када сте били млађи, свом старијем сексуалном животу морате приступити у складу са оним како се сада осећате. Ако је секс увече био ваш стари образац, можда бисте размислили о интимности са својим партнером ујутру када сте обоје свежи и одморни.

Бити старији не значи аутоматски одустајање од сексуалног живота - свако треба да се осећа вољено и жељено. Обраћајући пажњу на променљиве потребе вашег тела, као и на потребе вашег партнера, можете уживати у сјајном сексуалном животу дуги низ година!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas