Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бака која је прославила 109. РОЂЕНДАН открила тајну своје дуговечности: Добила је и специјалну честитку од краља Чарлса III

Олив Едвардс има неколико једноставних савета за дух живот

1679999062_shutterstock_1346971460.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пензионисана учитељица Олив Едвардс недавно је прославила свој 109. рођендан. Она тренутно борави у старачком дому у Северном Јоркширу, у Енглеској, где су јој поводом рођендана припремили специјални ручак - лосос и поврће, а упркос томе што је рекла да не жели никакву забаву за рођендан, добила је торту у облику цветне корпе.

Поред тога, добила и је специјалну честитку од краља Чарлса III.

Она сматра да је тајна дуговечности у два једноставна савета - "пити пуно воде и бити тврдоглав". Открила је да воли да вежба и у позним годинама.

„Уживала сам у шетњи. Када сам имала 80 година, играла сам фудбал и крикет са својим унуцима“, изјавила је Олив, како преноси Неw Yорк Пост.

Сада дане проводи читајуц́и, плетец́и и шијући. Олив две ц́ерке, четворо унучади и шест праунучади. Каже да једе три оброка дневно, а обожава лосос и шпаргле.

Занимљиво је да Олив није најстарија жива особа на свету. Ту титулу носи тренутно Марија Брањас Морери из Шпаније, која је у јануару напунила 116 година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas