Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВА СТВАР

Уколико волите да планинарите, овај уређај ће вам спасити главу (ВИДЕО)

Сигнални уређај за проналажење унесрећених опремљен ГПС-ом, брзо и тачно преноси вашу позицију на светску мрежу сателита за претрагу и спашавање

1610451354_ACR.jpg
АЦР - фото: АЦР Артеx
Oglas

Скраћеница ПЛБ означава Персонал Лоцатор Беацон, односно уређај који спасилачким службама шаље вашу позицију у случају несреће или друге опасности (поплаве, лавине, залутале групе). 

Прочитајте још: Јесењи марш кроз блато, воду и маглу (ФОТО)

Када приликом излета, трекинга, лова, планинарења, понесете овај мали али издржљив локатор, знатно увећавате своје шансе да преживите уколико вас захвати лавина, поплава, преврне вам се чамац у којем пецате или паднете са бицикла.  

АЦР у свим условима и у свакој прилици, фото: АЦР Артеx

АЦР сигнални уређај ради истовремено на три међународне фреквенције и независно од тога да ли сте на копну или мору, спасилачком тиму даје вашу позицију са прецизношћу од 100 м. 

Има приказ ГПС координата на екрану, а уграђено ЛЕД стробо светло и инфра-ред стробоскоп олакшавају ноћна или спашавања при слабој видљивости.  

Отпорно пластично кућиште упадљиве боје водоотпорно је до дубине од 10 метара, а аутономија батерије је око 28 сати. Тежак је 130 грама, димензије су 33x48x99 мм, тако да не оптерећује корисника. Захваљујући иновативним елементима дизајна, вишенаменске копче пружају бројне могућности ношења.  

Прочитајте још: Снежна авантура може да почне (ФОТО)

Сигнализација и позиционирање, фото: АЦР Артеx

Лако се активира - једноставно поставите антену и притисните дугме за укључивање.Цена је на нивоу основног паметног телефона - око 300 долара. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas