Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВНИ ОДНОСИ

БЕЖИТЕ на време: 5 знакова да је ваш партнер ЕГОЦЕНТРИЧАН

Да ли вам се чини да ваш партнер мисли цео свет мора да се врти око њега? У овом случају, могуће је да је ваш партнер егоцентричан

1661692755_couple-g757c4936b_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Нјабитније је на време схватити да егоцентрични људи сматрају своје мишљење и интересе важнијим од других. Стога ћете увек бити у позадини.

Прочитајте још: Три тренда из 60-их година и данас освајају жене широм света: Доносе дух прошлог времена и непролазну елеганцију (ФОТО)

Ово су пет типичних знакова да поред себе имате изузетно компликовау особу.

1. Увек захтева похвале и доказује своје вредности

Егоцентрични људи често изгледају веома сигурни у себе, али у стварности све није тако. Егоцентрик ће увек тражити ваше мишљење, јер му је потребно ваше одобрење. Међу питањима на која ћете стално одговарати су: Ко сам ја? Да ли ти се допадам? Шта ти волиш о мени?

Прочитајте још: Решена ВЕЧИТА ДИЛЕМА: Ево да ли мушкарци заиста воле ПАМЕТНЕ ЖЕНЕ

Ако нисте сигурни да ли ваш партнер жели да зна ваше мишљење или показује знаке егоцентричности, размислите да ли се према свима односи на исти начин. Поред тога, корисно је знати како он реагује на критику. Особа са адекватним самопоштовањем је у стању да разуме и прихвати конструктивну критику, али егоцентрик то веома тешко подноси. 

2. Анализира ситуације само са становишта утицаја на њега лично

Ево још једног симптома да излазите са егоцентричном особом: његов једини филтер када анализира ситуације које се појаве је да ли оне утичу на њега или не.

На пример, имали сте лош дан и можда само желите да останете код куће да се опустите или разговарате. Партнер пун љубави ће разумети да се не осећате добро и пристаће да остане са вама да вас подржава или само прави друштво. Егоцентрик ће бити узнемирен ако је већ имао планове за вече. Он ће вас укорити или отићи не марећи за то како се осећате или шта вам треба. 

Прочитајте још: Пет реченица које изговара заљубљен мушкарац: Сигнали који откривају да жели везу са вама

3. Стално жели вашу пажњу

Још једна уобичајена ситуација када излазите са егоцентриком је да он жели да му увек будете доступни. Потребно му је да га слушате и жели сталну контролу над вама. Да ли се осећате уморно и понекад више волите да се држите подаље од ове особе? Да ли сте морали да оставите важне ствари да видите или само да разговарате са њим?

Иако вам у почетку може бити чак и поласкано што сте некоме толико потребни. Међутим, временом ће вам ова особа постати терет. Запамтите да имате свако право да одредите приоритете како вам одговара и да не трчите до особе на први позив.

4. Егоцентрик се не сећа шта сте му рекли

Прочитајте још: Не радите ово: ПЕТ ствари које ће УНИШТИТИ и најстабилнију везу

Да ли се забављате са особом неколико месеци, а она се не сећа да ли имате браћу или сестре? Да ли сте му више пута рекли да не волите ово јело, али он га увек замоли да га скува јер га заборави? Наравно, постоји могућност да је ова особа само мало расејана. Свима нам се то дешава, сви понекад грешимо. Међутим, егоцентрична особа једноставно није заинтересована да вас слуша.

Ове ствари могу изгледати безначајне, али су у ствари од велике важности. Када се ваш партнер не сећа важних ствари, то значи да он заиста није заинтересован за вас.

5. Стално прича и не дозвољава вам да говорите

Још један знак да излазите са егоцентриком је да га морате стално слушати. Можда ће вам дати реч, само да се сложите са њим, а затим наставити са његовим говором. Ако се цео разговор врти око једне особе и он уопште није заинтересован за оно што говорите, то није нормално.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas