Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чега се мушкарци највише плаше у вези? Није у питању превара, већ нешто што никада не би признали

Највећи страхови мушкараца у емотивном односу

1684586516_muskarci.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако спољни утицаји угрозе мушкарчеву снагу или способност, он може да искуси анксиозност, стрес и очајничку жељу да поврати контролу. Међутим, будући да је мање вероватно да ће мушкарци него жене поделити своја осећања, тиха тескоба утиче на њихове односе на неописиве начине. Он жели да реши, прогура или одагна своје страхове, али не жели да их призна другима. У међувремену, његова партнерка може да осети његову забринутост, али можда неће моћи да упери прст на проблем, што резултира неповезаношћу и недостатком разумевања. Могла би да помисли да је дистанциран, да вара, да је незаинтересован или још горе. Али обично није тако компликовано. Само је забринут око ствари. Али у томе лежи главни изазов за здраву динамику односа – он то жели да реши сам и стога то не успева комуникацијом, а његова партнерка зна да нешто није у реду, али не зна шта је то и може претпоставити да има неке везе с њом, чак и ако нема. Дакле, чега се мушкарци плаше?

1. Зарађујем ли довољно новца?

Новац је велики проблем, али не ради се само о готовини, већ о томе колико верује да вреди. Новац представља самовредност. Перципирана вредност – од стране света, од стране надређеног, од стране његове породице… Сигурност – за себе, за своју породицу. Флексибилност – животни стил, збрињавање породице. Достигнуће – за себе и у очима других. Будућа разматрања – колеџ за децу, пензија, венчања, одмори…  Иако жене такође раде и придоносе тим ставкама, многи ће мушкарци зарађивање новца и испуњавање финансијских обвеза сматрати својом одговорношћу.

2. Јесам ли довољно постигао у животу?

Мушкарци се често осврћу унатраг и питају се: Шта сам урадио у животу? Која је моја оставштина? Хоће ли ме на неки начин памтити? Да ли је то оно што желим? Јесам ли срећан? Да ли је негдје другде трава зеленија?

Ова самопроцена доводи до тога да се питају живе ли живот пуним плућима

3. Хоћу ли изгубити посао?

Посао му је велика ствар, посебно у тешким економским временима. Овај страх наводи мушкарце да се усредсреде на свој посао. Док усмеравају своју пажњу на то, друге ствари пате од недостатка пажње – породица, веза итд. Он то вероватно не ради намерно, али то доводи до тога да се жене питају зашто га више није брига или се више не труди.

4. Старим ли?

Мушкарци брину о својим годинама и привлачности. Проналажење седих власи, губитак вида или стални умор – те с несигурности су комбинација друштвеног притиска, самопроцене и осећања мучне смртности.

5. Губим ли здравље?

Било да је то резултат чистог одуговлачења или инвазивних тестова, многи мушкарци мрзе лекаре – све док проблем не постане велики и нешто што се не може избећи. У исто време, он је забринут…

6. Да ли је моја партнерка сексуално задовољна?

Ово питање је шкакљиво. Он жели да зна да ради свој посао у кревету, али не жели да зна ако не ради.

7. Јесам ли добар родитељ?

Ако размишља о очинству или је већ отац, већина мушкараца брине о својој способности о преношењу знања, али и не преношењу лоших делова искустава својих родитеља и детињства. Жели да буде уравнотежен, добар тата.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas