Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли НАРЦИСОИДНЕ особе могу да буду верне у љубавним везама? Питање које многи постављају

Због четири ствари ће бити одани и посвећени, а ево шта их тера на превару

1698930509_Foto-Shutterstock-narcisi.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Често се питамо да ли нарциси могу да буду одани у партнерском односу. Одговор је комплексан, јер постоје различити типови нарциса. Поједини могу бити верни из одређених побуда као што је жеља да оставе утисак лојалне особе како би сачували свој имиџ у друштву. Уколико добијају константну пажњу и дивљење од стране партнера, можда неће имати потребе да траже потврду на другом месту.

Међутим, нарциси такође имају низ особина које могу да их подстакну на прељубу. Њихова стална жудња за дивљењем могла би да их натера да траже потврду изван свог примарног односа. Неразумевање или занемаривање осећања свог партнера може им олакшати да варају без кајања. Осећај да заслужују више учиниће да олако оправдају неверство. Али, иако нарциси могу да испоље понашање које их чини подложнијим прељуби, то не значи да су сви такви.

Ово су четири разлога зашто нарциси могу да буду неверни:

1. Недостатак емпатије

Нарциси често имају потешкоће да разумеју партнера и његове потребе. Управо та немогућност да се на дубљем емотивном нивоу повежу и да пруже одређену дозу саосећања воде у превару.

2. Сматрају да су повлашћени

Нарциси мисле да заслужују посебан третман и привилегије. То може да се манифестује кроз потрагу за новим чљудима које ће да освоје. Запостављају свог партнера тако што га стављају на последње место.

3. Импулсивни су

Нарциси су склони импулсивном понашању, не размишљајући о последицама. Због ватреног темперамента често улазе у односе са другим људима без обзира што су у том тренутку заузети, без осећаја кривице.

4. Несигурни су и љубоморни

Парадокс је што се нарциси презентују као особе са огромном количином самопоуздања И љубави према себи. Истина је да су дубоко несрећни И несигурни зато често повређују партнера како би узели контролу у своје руке и осећали се доминантно. 

Ево четири разлога зашто нарциси ипак могу да буду верни:

1. Фаза идеализације

Нарциси су на почетку везе често склони идеализацији, где обасипају партнера пажњом, наклоношћу и похвалом. Тада могу да буду веома посвећени и верни, јер доживљавају свог партнера као извор потврђивања и дивљења.

2. Страх од откривања

Нарциси често педантно креирају своју слику у друштву и плаше се јавног понижења. Овај страх их може одвратити да се упусте у аферу, јер би то могло да сруши реноме који су градили.

3. Страх од напуштања

Ако се веома вежу за партнера, код нарциса може да се јави страх од напуштања. У том случају, трудиће се на све начине да га задрже.

4. Дугорочна стабилност

Неки од нарциса дају предност континуитету у љубави и вреднују дугорочну везу. То их може мотивисати да остану верни како би очували стабилност.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas